Μπείτε στις βιώσιμες επενδύσεις, είναι το μήνυμα από τη Ζυρίχη και την UBS, που συστήνει στην πελατειακή βάση το συγκεκριμένο μοντέλο έναντι των παραδοσιακών επενδύσεων

Ως leader στην διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και βιώσιμων επενδύσεων παγκοσμίως (2,6 τρισ.δολάρια), η UBS, έλαβε υπόψιν της όλες τις μεταβολές που έφερε η πανδημία του COVID-19.
Ετσι, είδε πρώτη από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πως ένα χαρτοφυλάκιο βιώσιμης ανάπτυξης όχι μόνο μπορεί να αποφέρει αντίστοιχες αποδόσεις με τα χαρτοφυλάκια των παραδοσιακών επενδύσεων αλλά και υψηλότερες.

Γεγονός που τα στελέχη της UBS το βασίζουν στο ότι από τις αρχές του έτους έως σήμερα, οι βασικότεροι δείκτες βιωσιμότητας έχουν καταγράψει μεγαλύτερες αποδόσεις από τους αντίστοιχους παραδοσιακούς.
UBS_green_201909120050

«Πιστεύουμε ότι οι βιώσιμες επενδύσεις θα αποδειχθούν μία από τις πιο συναρπαστικές και ανθεκτικές ευκαιρίες τα χρόνια και τις δεκαετίες που έπονται», ανέφερε σχετικά ο Iqbal Khan, συμπρόεδρος της UBS Global Wealth Management.

ubs_1_2

«Η νόσος COVID-19 ανέδειξε περίτρανα μία από τις σημαντικότερες μεταβολές που έχουν καταγραφεί ποτέ στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στη διάρκεια μιας γενιάς», δήλωσε από την πλευρά του ο Tom Navratil, συμπρόεδρος της UBS Global Wealth Management & πρόεδρος της UBS Americas.
ubs_tom_n


Η Caroline Kuhnert, επικεφαλής της UBS Global Wealth Management για την Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, την Ελλάδα και το Ισραήλ, διακρίνει ένα ξεκάθαρα αυξανόμενο ενδιαφέρον προς τις βιώσιμες επενδύσεις στις συγκεκριμένες  περιοχές. «Η αειφόρος χρηματοδότηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη στρατηγική της UBS, και θεωρούμε ότι τοπρόσφατο αυτό βήμα είναι σε θέση να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους επενδυτές στην Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, την Ελλάδα και το Ισραήλ».

ΛΗΤΩ ΜΗΣΙΑΚΟΥΛΗ
litomissiakouli@yahoo.com