Μετρώντας απώλειες πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στην Αττική, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια το τρέχον διάστημα, ωστε να ενισχύσουν την προβολή της Αθήνας ως τον ιδανικότερο προορισμό για διακοπές κατά τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες.

Την ίδια ώρα, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και το διπλό χτύπημα στον συνεδριακό τουρισμό, που, από τη μια τον σάρωσε η επέλαση των τηλε-συνεδριάσεων και από την άλλη η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό προσέλευσης στα συνέδρια (50 άτομα).

Οι επικεφαλής των τουριστικών επιχειρήσεων επιζητούν τον τουρισμό στην Αθήνα καθώς μπορεί συνδυαστικά να αυξήσει την κινητικότητα και σε άλλες περιοχές. Διότι, όπως εξηγούν, καμία άλλη πρωτεύουσα δεν μπορεί να ταιριάξει τα αβαντάζ της Αθήνας, όπως το ότι από το κέντρο της πόλης μπορεί κανείς να βρεθεί εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες, στο βουνό, ή στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Την πρόταση για διακοπές στην Αθήνα παροτρύνει από την πλευρά της η Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής & Αργοσαρωνικού και ξενοδόχος.
«Οποιος επισκεφθεί αυτό τον καιρό την Αθήνα, είτε για διακοπές, είτε για συνδυαστική παραμονή, θα διαπιστώσει ότι είναι ιδανική περίοδος καθώς η ελληνική πρωτεύουσα πληροί πολλές προϋποθέσεις. Δεν υπάρχει συνωστισμός και τα μέτρα ασφάλειας της δημόσιας υγείας τηρούνται παντού και αυστηρά», σχολίασε σχετικά σε επικοινωνία με το parapolitika.gr, εξηγώντας πως η Αθήνα προσφέρει την δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν, πέρα από τη θάλασσα, τις περιηγήσεις στα μουσεία, την αγορά, τα καφέ και την εστίαση.
photo_Ζουλοβιτς_small_2


«Η Αθήνα είναι το 10 το καλο!», τονίζει εστιάζοτας τόσο στην καθαρή πλέον πόλη όσο και σε δύο καινούρια, όπως λέει, προϊόντα: το συντριβάνι στην Ομόνοια και τον Μεγάλο Περίπατο.
«Το συντριβάνι με τους πήδακες είναι σαν το Μαγικό Συντριβάνι της Βαρκελώνης, τολμώ να το συγκρινω! Αξίζει να το δει κανείς. Ο Μεγάλος Περίπατος ανεβάζει ποιοτικά την Αθήνα. Της δινει μια διαφορετική διάσταση, μιας αλλης πρωτεύουσας».

Η Αθήνα είναι ασφαλής προορισμός. Και αυτό δεν θα χαθεί ποτέ

Εξίσου ενθαρρυντική είναι αναφορικά και με το κόστος διαμονής. «Υπάρχουν δελεαστικά πακέτα προσφορών και οι τιμές είναι καλές, προσαρμοσμένες στο μεγαλύτερο ποσοστό στην τρέχουσα κατάσταση. Για αυτό και πιστεύω ότι και για τους Ελληνες από τα υπόλοιπα μέρη της χώρας, τώρα, είναι η ευκαιρία να επισκεφθούν την Αθήνα», προσθέτει υπογραμμίζοντας πως ακόμα και στο business ταξίδι η ελληνική πρωτεύουσα μπορεί να προσφέρει λίγες ώρες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. «Η Αθήνα και η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός. Και αυτό δεν θα χαθεί ποτέ»

Δεδομένου ότι ο κόσμος επηρεάστηκε ψυχολογικά από το lockdown και απέφυγε την μετακίνηση, θα ξεκινήσουν άμεσα ειδικές καμπάνιες αποκλειστικά για την Αθήνα και τα προταιρήματά της, ως μια επένδυση για τις επόμενες χρονιές. «Σε 40 λεπτά μπορεί κάποιος να βρεθεί από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη θάλασσα ή στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Που αλλού υπάρχει αυτό;», λέει η κ. Καρανάσιου -Ζούλοβιτς.


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΠΑΓΟ” ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Στον αντίποδα, μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί στον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει τον αριθμό των συμμετεχόντων στους πενήντα.
Οι περισσότεροι ξενοδόχοι στην Αθήνα, περίμεναν το άνοιγμα της σεζόν για να κινηθεί ο συνεδριακός τουρισμός ένα δυνατό χαρτί του κλάδου.

«Η πρόβλεψη του συγκεκριμένου οριζόντιου περιορισμού, ο οποίος τίθεται ανεξάρτητα από το εμβαδόν και τη χωρητικότητα του χώρου που διεξάγεται το συνέδριο, είναι κατά την άποψη μας αδικαιολόγητος», ανέφερε σε σχετική επιστολή που έστειλε  προς τους ρος τους Γιώργο Γεραπετρίτη, Υπουργό Επικρατείας, Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Υγείας, Χάρη Θεοχάρη, Υπουργό Τουρισμού, Νίκο Χαρδαλιά, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεωνο Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος του ΣΕΤΕ.
Yiannis_Retsos__President_SETE_for_parapolitika_s_2_2


Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε πως με την ενέργεια αυτή προωθείται η εξολοκλήρου απαγόρευση διεξαγωγής συνεδρίων και άλλων συναφών εκδηλώσεων, καθώς, όπως είπε, δεν νοείται διοργάνωση με λιγότερους από 50 συμμετέχοντες.
συνεδρ

Ήδη, ανέφερε, πως σημαντικές συνεδριακές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα ακυρώθηκαν λόγω της συγκεκριμένης απόφασης. «Πρόκειται για εκδηλώσεις που η χώρα μας είχε μεγάλη ανάγκη τόσο σε επίπεδο εσόδων που θα αποκόμιζε από αυτές, αλλά κυρίως για την προβολή και τη θετική εικόνα της Ελλάδας ως προορισμός», κατήγγειλε και ζήτησε να αναθεωρηθεί το συντομότερο η συγκεκριμένη απόφαση.

ΛΗΤΩ ΜΗΣΙΑΚΟΥΛΗ
litomissiakouli@yahoo.com