Τρεις ημέρες  ήταν αρκετές  για το υπουργείο Εσωτερικών και τους φορείς της αυτοδιοίκησης στην Εύβοια ώστε να καταρτιστούν οι κατάλογοι των πλημμυροπαθών  και  των υπόλοιπων δικαιούχων του έκτακτου βοηθήματος των  600 ευρώ.  Χθες ο υπουργός  Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος υπέγραψε το σχετικό κονδύλι το οποίο  πιστώθηκε  αμέσως στα ταμεία των Δήμων Χαλκίδας  και  Διρφυέων  - Μεσσαπίων  και από σήμερα  τα  λεφτά  «πέρασαν» στους  δικαιούχους. 

Οι άνθρωποι δεν χρειάστηκε και δεν έπρεπε να περιμένουν  ούτε λεπτό παραπάνω.  Με συνοπτικές  αλλά σε κάθε περίπτωση διαδικασίες ,  έλαβαν το πρώτο βοήθημα  ενώ ήδη, παρότι  βρισκόμαστε στα μέσα  Αυγούστου, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς  οι καταγραφές  ζημιών ώστε να  επισπευσθεί και  η εκταμίευση  και των υπολοίπων  πόρων. 

Και να σκεφτεί κανείς  ότι το .. έκτακτο  επίδομα των  586 ευρώ που είχε υποσχεθεί  ο Τσίπρας  στους χαροκαμένους και ξεριζωμένους από τη φονική πυρκαγιά του  Ματιου, τον Ιούλιο του 2018, το έδωσε  3-4 μήνες αργότερα μετά από συνεχή ρεπορτάζ και  δημοσιεύματα, στα  οποία είχαν  πρωτοστατήσει τα «Παραπολιτικά» , αφού οι περισσότεροι έστρεφαν αλλού τη ματιά τους.