Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν σήμερα οι επιστήμονες στη σύσκεψη που είχαν με φορείς της Θεσσαλονίκης σχετικά με την διοργάνωση της ΔΕΘ.

 Στην ίδια σύσκεψη όπου ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ισχύουν για την περιφέρεια συζητήθηκε το θέμα της ΔΕΘ και υπάρχουν σκέψεις για ματαίωσή της.

Η αβέβαιη διεξαγωγή της φετινής ΔΕΘ 2020, είναι κάτι που προβληματίζει τόσο τους πολιτικούς όσο και τους επιχειρηματικούς φορείς, καθώς τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Γερμανία και οι επιχειρήσεις που εκδηλώνουν ενδιαφέρον είναι πολλές και σημαντικές.

Σημειώνετια ότι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης άφησε κκαι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα περιμένουμε από τον πρωθυπουργό ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία από την κυβέρνηση στη φετινή ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά «κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διοργάνωσή της δεν είναι ακόμη βέβαιη.

Και έσπευσε να συμπληρώσει «φέτος είναι μία χρονιά που είδαμε να αναβάλλονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Βλέπουμε ότι πολύ μεγάλα γεγονότα στην Ευρώπη για παράδειγμα όπως το Οkotberfest 2020 στη Γερμανία αναβάλλεται. Εμείς θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή των ειδικών. Δεν θα κάνουμε τίποτα διαφορετικό».

  Υπενθυμίζεται πως πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά, του Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται και το lockdown στη Θεσσαλονίκη.