Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών με τις μετοχές των ταξιδιωτικών εταιριών να καταγράφουν βουτιά, αφού η Βρετανία επέβαλε καραντίνα στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία λόγω της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κοροναϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5% στις 10:18 ώρα Ελλάδας.

Οι μετοχές των εταιρειών ταξιδιών και αναψυχής σημείωσαν πτώση 3,2%, με τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και των ταξιδιωτικών πρακτορείων που εδρεύουν στη Βρετανία, όπως της TUI, της Easyjet και της IAG, της ιδιοκτήτριας της British Airways, να καταγράφουν πτώση μεταξύ 8% και 13,5%.

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρία της Ευρώπης, η TUI, ανακοίνωσε χθες ότι αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα πακέτα διακοπών στην ηπειρωτική Ισπανία έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου.

Οι ισπανικές μετοχές σημείωσαν πτώση 1,2%, ενώ ο ιρλανδικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε πτώση 1,4% αφού η αεροπορική εταιρία Ryanair ανακοίνωσε ότι είναι αδύνατο να προβλέψει εάν θα επιστρέψει σε κερδοφορία για το σύνολο της χρήσης της λόγω του αντίκτυπου από την πανδημία της COVID-19.