Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που έχει ασκήσει το τελευταίο διάστημα στην τουριστική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

 Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του κόμματος Κυριακής Μάλαμα, ο κ. Θεοχάρης είπε: «Πότε θα κάνετε αυτοκριτική; Το μόνο που ξεπερνάει την άγνοια σας είναι το θράσος σας. Πότε θα σκύψετε το κεφάλι και θα πείτε ότι όλους αυτούς τους μήνες ότι λέγατε εναντίον του υπουργείου τουρισμού ήταν λάθος. Να λοιπόν που είμαστε ανοικτά, που δεχόμαστε τουρίστες από όλη την Ευρώπη και αν χρειαστεί θα κλείσουν για κάποιες χώρες τα σύνορα εάν αυτό επιτάσσει η υγεία των πολιτών. Την υγεία των πολιτών βάζουμε ως πρώτη προτεραιότητα».

 «Είπαμε ποτέ ότι θα είναι μια επιτυχημένη χρονιά με τα δεδομένα του 2019; Είπαμε ότι θα έρθουν 33 εκατομμύρια τουρίστες; Αρχικά η κριτική σας ήταν ότι δεν θα ανοίξουμε ποτέ και τώρα που ανοίγουμε είναι ότι δεν έχουμε αρκετές πληρότητες και αν φτάσουμε στο 100% θα λέτε ναι αλλά υπάρχουν κάποια ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν ακόμα», πρόσθεσε ο Χάρης Θεοχάρης.

 Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα η πληρότητα στα λεωφορεία θα κινηθεί προς το 100% ενώ ολοκληρώνονται και τα πρωτόκολλα όσον αφορά την κρουαζιέρα. «Το yachting είναι ανοικτό, εγώ ίδιος βρέθηκα την περασμένη βδομάδα στην Κω, την Κέρκυρα, την Μύκονο, την Ρόδο το Ηράκλειο και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης για να δω με τα μάτια μου τα προβλήματα. Βρήκαμε ξενοδοχεία απομόνωσης σε κάθε νομό και σε κάθε νησί έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι και να αντιμετωπίσουμε κάθε κατάστασης», επισήμανε.

 Ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση βάζει πρώτα απ' όλα την υγεία και πρόσθεσε πως αν μια χώρα δεν καταφέρει να τιθασεύσει τον κοροναϊό δεν θα ανοίξουν τα σύνορα της με την Ελλάδα. «Είχαμε σχέδιο και το σχέδιο αυτό αρχίζει και λειτουργεί, τώρα είναι η μάχη για περισσότερο κόσμο. Τώρα που η Ευρώπη αποφασίζει σιγά-σιγά να διευρύνει την λίστα των χωρών που μπορούμε να δεχτούμε τουρίστες, τώρα πρέπει να μπορέσουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αν μια χώρα δεν έχει καταφέρει να τιθασεύσει τον κοροναϊό εμείς δεν θα ανοίξουμε και αυτό δεν είναι τουριστική απόφαση το αποφασίζουν οι γιατροί ο υπουργός υγείας και τελικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός», είπε ο Χάρης Θεοχάρης.