Την επιθυμία της Ελλάδας να διαπραγματευτεί νέους δημοσιονομικούς κανόνες με την Ευρωζώνη, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν, στον απόηχο της πανδημίας, αποφάσισε τον Μάρτιο να άρει τους δημοσιονομικούς στόχους για κάθε χώρα-μέλος, παρέχοντάς τους μεγαλύτερα περιθώρια δαπανών προκειμένου να αντιμετωπίσουν το άνευ προηγουμένου οικονομικό σοκ. Ωστόσο, πρόκειται για προσωρινό μέτρο ως απάντηση στην οικονομική κρίση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτά που αποφάσισε πρόσφατα το Eurogroup, δεν έχουμε αυτούς τους στόχους το 2020 και θα συζητήσουμε ως Ευρώπη, στο Eurogroup, τους στόχους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις για το 2021 και μετά λαμβάνοντας υπόψη και την απάντηση στην κρίση του κορονοϊού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών. 



Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας για το 2020, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι μία από τις βασικές αβεβαιότητες είναι οι επιδόσεις της τουριστικής βιομηχανίας. «Το ποσοστό ύφεσης αυτής της χρονιάς, το 2020, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις επιδόσεις του τουρισμού» τόνισε.