Αυξημένες θα είναι 250.000 επικουρικές συντάξεις από την Τρίτη 2 Ιουνίου.

Οι περικοπές είχαν γινει με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου και αφορούσαν περιπτώσεις όπου το άθροισμα κύριας και επικουρικής ήταν πάνω από 1.300 ευρώ.

Μάλιστα όπως ανέλυσε ο Ντίνος Σιωμόπουλος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι δικαιούχοι δεν δικαιούνται μόνο την αύξηση που θα δουν από τις 2 Ιουνίου, αλλά και αναδρομικά από την 1η Οκτωβρίου 2019.

Και έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα για το ποιοι θα δουν αυξήσεις και πόσο στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στα αναδρομικά.

Επίσης ανέλυσε τα σημεία «κλειδιά» νέας απόφασης για τις κλειστές επιχειρήσεις και τις πληττόμενες επιχειρήσεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και τους εργοδότες.

Για όλα αυτά στην εκπομπή μίλησε ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος, o οποίος αναφέρθηκε στους δικαιούχους των αυξήσεων στις επικουρικές συντάξεις.

Όπως είπε, αυξήσεις θα δουν όσοι είχαν υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση πριν τον νόμο Κατρούγκαλου και συγκεκριμένα πριν την 1/1/2015.

Ο κ. Μπούρλος απάντησε και στο αν οι αυξήσεις θα είναι καθαρές. Όπως είπε οι αυξήσεις είναι μεικτά ποσά, συνεπώς θα υποστούν μικρές περικοπές.

Ο μέσος όρος των αυξήσεων, πρόσθεσε, θα είναι περίπου στα 95 ευρώ, ενώ κάποιοι θα δουν αυξήσεις μέχρι 195 ευρώ. Οι αυξήσεις αφορούν όλα τα Ταμεία.

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα των 600.000 συνταξιούχων που έχουν δικαιωθεί από το ΣτΕ και περιμένουν και αυτοί να δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Αναφέρθηκε τέλος στην νέα απόφαση για τις κλειστές και τις πληττόμενες επιχειρήσεις.