Το ποσό των 78 εκατομμυρίων δολαρίων ζητά η νέα διοίκηση της εταιρείας Folli-Follie από την οικογένεια Κουτσολιούτσου και τα πρόσωπα που υπέγραφαν τις οικονομικές καταστάσεις ως δικαστική αποζημίωση.

 Ειδικότερα,  το Δ.Σ. ενημέρωσε τις δικαστικές αρχές ότι θα διεκδικήσει το συγκεκριμένο ποσό των 78 εκατομμυρίων δολαρίων  για την παραποίηση των οικονομικών καταστάσεων με ανύπαρκτες πωλήσεις από ανύπαρκτους προμηθευτές.

 Οι ανωτέρω διεκδικήσεις προκύπτουν από το πόρισμα της Alvarez & Marshal και της έρευνα της ΕΛΤΕ, και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης FFG. Μέσω της FF Group Sourcing Limited με έδρα στο Χονγκ Κονγκ, επικεφαλής της οποίας ήταν οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Ι. Μπεγιέτης, ενοποιούνταν, όπως έχουν καταδείξει οι σχετικές έρευνες, ανύπαρκτοι τζίροι από ανύπαρκτους προμηθευτές στην Ασία με πλαστά τραπεζικά έγγραφα που «φούσκωναν» τα οικονομικά μεγέθη της Folli Follie.

 Επίσης, κατά πληροφορίες, η εταιρεία συνεχίζει να διεκδικεί 3 εκατ. ευρώ από τρίτο πρόσωπο που φέρεται να έλαβε αμοιβή για δήθεν υπηρεσίες που προσέφερε στην εταιρεία με αντικείμενο την εξεύρεση επενδυτή.

 Πρόκειται για την υπόθεση του δικηγόρου που φέρεται να σχετίζεται με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και δανειστή της.

 Απο την άλλη πλευρά, η νέα διοίκηση ερευνά εάν η υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής φόρων οι οποίες κατεβλήθησαν στην Ασία με βάση τα ψευδή οικονομικά στοιχεία.

 Σε αυτό το θέμα δεν υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες ανάκτησης των χρημάτων εξαιτίας του νομικού καθεστώτος στο Χόνγκ Κόγκ.