Τα σημεία «SOS» για την μείωση του ενοικίου κατά 40% λόγω κοροναϊού ανέλυσε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Ντίνος Σιωμόπουλος.

Ανέφερε όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι εταιρείες, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι προκειμένου να συμπληρώσουν σωστά τις αιτήσεις τους.

Επίσης έδωσε σημαντικές διευκρινίσεις σε περίπτωση που δεν υποβληθούν οι αιτήσεις: Οι ενοικιαστές χάνουν τη μείωση του 40% ενώ οι ιδιοκτήτες μένουν εκτός ελαφρύνσεων.

Οι μειώσεις θα αφορούν τα ενοίκια Μαρτίου-Απριλίου για τις κλειστές επιχειρήσεις, και μόνο του Απριλίου για τις πληττόμενες, ενώ δόθηκαν πληροφορίες και για τα ενοίκια των φοιτητών, που έχουν γονείς σε αναστολή εργασίας.

Στο θέμα της μείωσης ενοικίων αναφέρθηκε ο κ. Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, ο οποίος επισήμανε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε περιπτώσεις συζύγων που ο ένας από τους δύο βρίσκεται σε αναστολή.

Θέμα υπάρχει και με το πώς θα επιβεβαιώσει κάποιος ότι είναι δικαιούχος. «Εάν ο ιδιοκτήτης δεν πάρει στα χέρια του την υπεύθυνη δήλωση μέσω του υπουργείου και την «Εργάνη» στην οποία να αναφέρονται τα στοιχεία του επιχειρηματία ή του εργαζόμενου που είναι σε αναστολή εργασίας, τότε δεν υπάρχει δικαίωμα μείωσης» είπε ο κ. Παραδιάς.

«Το κράτος και όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν δείξει απίστευτη προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο θα αποδεικνύονται στους ιδιοκτήτες τα στοιχεία, έτσι ώστε να είναι όλα σαφή και να αποκλείονται οι αντεγκλήσεις».