Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για να υποβάλουν αιτήσεις για τα 800 ευρώ και οι αυταπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που απασχολούν έως 5 άτομα προσωπικό.

Περισσότεροι από 750.000 ελεύθεροι αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων (ανεξαρτήτως νομικής μορφής) που απασχολούν έως και 5 άτομα προσωπικό μπορούν να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να λάβουν το σχετικό επίδομα.

Σημειώνεται ότι από την πλατφόρμα εξαιρούνται οι επιστήμονες οι οποίοι για το μήνα Απρίλιο δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ εφόσον λάβουν μέρος στα επιδοτούμενα σεμινάρια τηλε-εκπαίδευσης. Η εν λόγω ομάδα θα πρέπει να υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας.

Το myBusinessSupport είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την αποτύπωση και την παρακολούθηση των κρίσιμων οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων που συνθέτουν το προφίλ τους.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε για να υποστηρίζει την υποδοχή αιτήσεων και πληροφοριών για οικονομικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις που χορηγούνται σε επιχειρήσεις μέσα από το σύστημα TAXISnet της ΑΑΔΕ, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πλατφόρμα υποδέχεται τις αιτήσεις των επιχειρήσεων:

για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

για τη χορήγηση της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού (800 ευρώ)

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αίτησης είναι η 24 Απριλίου.