Νέες κατηγορίες εργαζομένων θα ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Οι πληροφορίες του Ντίνου Σιωμόπουλου στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα:

-Ποιες νέες κατηγορίες εργαζομένων θα ενταχθούν στο επίδομα 800 ευρώ;

Φαίνεται πως σε αυτές τις κατηγορίες θα ενταχθούν ωρομίσθιοι, εργαζόμενοι σε επίσχεση, οικοδόμοι, καλλιτέχνες, ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί, ιεροψάλτες, φορτοεκφορτωτές, μουσικοί, ηθοποιοί, ταξιθέτες κτλ.

-Ποιοι παραμένουν εκτός επιδόματος 800 ευρώ;

Δυστυχώς, είναι πολλοί - οι 500.000 μακροχρόνια άνεργοι, οι 330.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό.

-Όλοι όσοι παραμένουν ανοικτοί, αλλά είναι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, δικαιούνται μείωση ενοικίου 40%;

Ναι, τη δικαιούνται και μαζί με αυτούς τη δικαιούνται και οι επαγγελματίες αλλά και οι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κτλ.) που ανήκουν και αυτοί στους πληττόμενους.

-Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων επιδόματος 800 ευρώ από επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις; Πού θα υποβληθούν και πότε θα πληρωθούν;

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει αύριο στο www.aade.gr. Τα χρήματα αναμένεται να δοθούν τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου.

-Οι ομόρρυθμες – ετερόρρυθμες Εταιρείες, Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και ΙΚΕ που δεν απασχολούν εργαζόμενους θα μπορέσουν να λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή;

Ναι, δρομολογείται η τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε ο κ. Γιάννης Διονάτος, εκδότης περιοδικού «Startupper Mag», σχετικά με τις εφαρμογές τηλεδιασκέψεων, που έχουν απογειωθεί μετά τον κορωνοϊό.

Αναφέρθηκε στα κενά ασφαλείας που παρουσιάστηκαν στην υπηρεσία Zoom, τονίζοντας πως επιτήδειοι μπαίνουν στις τηλεδιασκέψεις και δημιουργούν προβλήματα.