Καλημέρα-καλημέρα, συναγωνιστές των «Παραπολιτικών» της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας μας, και όχι μόνο.
Ο Μπουτάρης τελειώνει…. Πάμε τώρα στα καλά.

Η ομάδα του Κουίκ
http://7imeres.gr/wp-content/uploads/2013/11/terens-kouik.jpeg

Μπορεί να ακουγόταν σαν φήμη, αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα έκανε το μεγάλο βήμα. Ο λόγος για τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος τόλμησε και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, μια Περιφέρεια στην οποία οι ΑΝ.ΕΛ. συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά. Στον Εβρο το κόμμα του Π. Καμμένου στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 8,1%, στη Ροδόπη 42,%, στην Ξάνθη 7,1%, στη Δράμα 10% και στην Καβάλα 8,3%. Η απόφαση του Τ. Κουίκ, πάντως, να πολιτευθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Βόρεια Ελλάδα λέγεται ότι θα του προσθέσει πόντους, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην περιοχή, ενώ το ψηφοδέλτιο που φτιάχνει έχει αρκετά καλά πρόσωπα. Χαρακτηριστικό είναι πως υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες κατεβαίνουν στη Ροδόπη ο Κώστας Βουζουκίδης, στην Καβάλα η Στέλλα Γκανιάτσου, στη Δράμα ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης και στον Εβρο ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Τρέχει με χίλια

http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/2013/02/tzitzikostas-2_aftodioikisi.jpg

Μέχρι σήμερα έχει κλείσει πάνω από εξήντα υποψηφίους, βάζοντας στο παιχνίδι ανθρώπους της αγοράς, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και πολλά φρέσκα πρόσωπα, ενώ και το κλίμα που καταγράφεται στις τοπικές κοινωνίες για τον Τζίτζι είναι πολύ θετικό. Αυτά βλέπουν στα κεντρικά κάποιοι και αρχίζουν να συμβιβάζονται με την ιδέα. Και μη με ρωτήσετε ποια ιδέα. Εξυπνα παιδιά είστε….


Προξενιά και παρασκήνιο



Κάποιοι επιχειρούν να βάλουν τρικλοποδιές στον υποψήφιο περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Θοδωρή Καρυπίδη, όμως φαίνεται ότι είναι καλός παίκτης και γνωρίζει πολλά πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις, ακόμη και τις παρασκηνιακές κινήσεις. Πώς έχει τόσο καλή ενημέρωση; Ε, χωριό που φαίνεται...! Πάντως, τα «προξενιά» με υποψηφίους των ΑΝ.ΕΛ. που χάλασαν μετά τις εξελίξεις στο κόμμα του Καμμένου ίσως και να επανέλθουν στο τραπέζι των συζητήσεων.


Τα ’σπασε με το ΠΑΣΟΚ

http://www.parousiazw.gr/images/amea/dan.jpg

Ποιος να το έλεγε πριν από λίγα χρόνια ότι θα απουσίαζε εσκεμμένα ο Σίμος Δανιηλίδης από εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κι όμως έγινε κι αυτό, καθώς ο Σίμος είναι εξαγριωμένος με τα τοπικά στελέχη του κόμματος και τους χειρισμούς τους στο… κάστρο του. Μεταξύ μας, δεν έχει κι άδικο, αφού, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, μάλλον κάποιοι «σύντροφοι» δεν τον θέλουν και πάλι στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών.


Διαρροές

http://www.larisanew.gr/website/wp-content/uploads/2013/12/tzanakoylis_larisa.jpg

Δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο η πέμπτη σερί προεκλογική εκστρατεία του Κώστα Τζανακούλη. Ο δήμαρχος Λαρισαίων έχασε την περασμένη εβδομάδα τρεις δημοτικούς συμβούλους (Πράπας, Τσακίρης, Κυριτσάκας), οι οποίοι πήγαν στη Ρένα Καραλαριώτου. Οι «διαρροές» αυτές προστίθενται στις ήδη ηχηρές αποχωρήσεις από το ψηφοδέλτιο του νυν βουλευτή Χρήστου Κέλλα, του γιατρού (και φίλου του Αντώνη Σαμαρά) Αθανάσιου Μητσιού, του Κώστα Σαμουρέλη, ανιψιού του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Κατσαρού, της Κατερίνας Ζιαζιά-Σουφλιά (συγγενή του πρώην υπουργού) και άλλων.



Περιμένει  ο Πανίκας

Σε αναμονή βρίσκεται ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές. Για την ώρα, περιμένει ένα νεύμα από Αθήνα μεριά για να μπει στον αγώνα. Κάτι μου λέει ότι δύσκολα θα έρθει το… σύνθημα που αναμένει.


Εκλεισε

Οσον αφορά τη μάχη για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, ο Γ. Ιωαννίδης φαίνεται πως κλίνει στο πρόσωπο του Κώστα Ορφανού (φωτ.), παλιού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και αδελφού του βουλευτή της Ν.Δ., Γιώργου Ορφανού. Το όνομα της Μάγδας Καρακόλη, που ακούστηκε, δεν προχώρησε, ενώ το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του γιου του πρώην δημάρχου και πρώην υπουργού, Σωτήρη Κούβελα, Δημήτρη.


Σε καφετζούδες

Μεγάλο σούσουρο έχει ξεσπάσει στη Βέροια με την είδηση ότι υποψήφιοι όλων των συνδυασμών, ακόμη και της Περιφέρειας, αλλά και άλλων νομών συρρέουν σε γνωστό cafe, γιατί εκεί... διαβάζουν το φλιτζάνι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι λίγοι οι ντόπιοι υποψήφιοι αλλά και Θεσσαλονικείς που έχουν πάει στην εν λόγω καφετέρια.


Δεν περπατάει

Σας το λέμε από τώρα και να το θυμηθείτε. Η υποψηφιότητα Τσαμασλή δεν… τσουλάει στον Θερμαϊκό και, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, τα πράγματα είναι σκούρα για τον αντιπεριφερειάρχη. Ο Τσαμασλής χρεώνεται όλη τη φθορά της απερχόμενης διοίκησης, ενώ κάποια καλόπαιδα άρχισαν να ψάχνουν και παλιές δικές του ιστορίες από τη Νομαρχία.


Πρέσινγκ

Στο στρατόπεδο Τζιτζικώστα «έκλεισε» η υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΣΘ, Κωστή Χατζαρίδη, ο οποίος μάλιστα προαλείφεται για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο Απόστολος συνεχίζει το πρέσινγκ και στην Ανθούλα Πορφυριάδου και τη Βούλα Πατουλίδου, αν και η τελευταία δέχεται πίεση από τη Ν.Δ. για το ευρωψηφοδέλτιο.