«Ολοι μαζί θα τα καταφέρουμε». Αυτό είναι το μήνυμα ελπίδας και κουράγιου που στέλνει η MYTILINEOS για τις κρίσιμες ημέρες της πανδημίας COVID-19.

Επειτα από συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας και λαμβάνοντας πληροφορίες για τις άμεσες ανάγκες των νοσοκομείων της χώρας, η εταιρία αποφάσισε να προχωρήσει σε αγορά εξηντα πέντε ειδικών αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας.

Ηταν αυτό που ζητήθηκε από το υπουργείο καθώς είναι το πλέον απαραίτητο εργαλείο για τα βαριά περιστατικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κάτι που ο ΙΣΑ, επισημαίνει εδώ και καιρό, εφόσον ο επαρκής αριθμός μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διάσωση των ασθενών.

Πρόκεται για μία υψηλότατου κόστους αγορά, ωστόσο η εταιρία δεν σχολίασε λεπτομέρειες σε ερώτηση που υποβλήθηκε από το parapolitika.gr, απέχοντας από μια επικοινωνιακή ανάδειξη της προσφορά της, σε μία ένδειξη διακριτικής στάσης στις κρίσιμες αυτές ημέρες.

Ωστόσο, η MYTILINEOS παραμένει σε ανοικτή γραμμή με τους υπεύθυνους φορείς και θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες αναχαίτισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της.

«Η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης μάχονται αυτή τη στιγμή με έναν αόρατο εχθρό. Σύντομα θα βγούμε νικητές, ωστόσο ο στόχος είναι αυτό να γίνει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε ανθρώπινο επίπεδο», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξεδωσε, το πρωί της Πέμπτης 26 Μαρτίου, η διοίκηση της εταιρείας.