Βαριά καμπάνα ετοιμάζει η κυβέρνηση για όσους δεν… πειθαρχούν στα νέα μέτρα για την προστασία από τον κοροναϊό, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

 Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤΙ1 ότι έρχεται διάταξη στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που φέρνει δρακόντεια πρόστιμα για την αισχροκέρδεια που παρατηρείται σε βασικά είδη λόγω του κοροναϊού.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως τα πρόστιμα θα ανέρχονται από 1.000 έως 1 εκατ. ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι θα υπάρχει διάταξη που θα ορίζει ως θεμιτό κέρδος για έναν καταστηματάρχη, αυτό που είχε έως το τέλος Φεβρουαρίου.

 Παράλληλα, σημείωσε πως η εικόνα σήμερα ήταν πολύ καλύτερη στα σούπερ μάρκετ κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, ωστόσο όπως είπε κάποιες καταγγελίες που υπήρξαν για μη τήρηση των μέτρων, ελέγχθηκαν άμεσα.

 Ο Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοικτά για τις επόμενες 4 Κυριακές .

 Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, η ανησυχία των πολιτών είναι εύλογη και στόχος είναι να κατευνάσουμε αυτή την ανησυχία, προσθέτοντας ότι μέρα με την μέρα οι καταναλωτές θα βλέπουν τα ράφια γεμάτα.

 Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα με την επάρκεια τροφίμων καθώς επαρκούν για τους επόμενους τρεις μήνες.

 Σχετικά με τα αντισηπτικά και τις μάσκες όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης με την νέα πλατφόρμα έχουν καταγραφεί όλα τα αποθέματα, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στα σούπερ μάρκετ, ενώ θα γίνουν και εισαγωγές αιθυλικής αλκοόλης.


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα