Οι νέες εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών - Πραγματικά παραδείγματα
eisforeo
Οικονομία

Οι νέες εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών - Πραγματικά παραδείγματα

Τις επιλογές της ασφαλιστικής κατηγορίας σχολίασε η εργατολόγος Μάρλεν Ασημακοπούλου στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Διευκρινίσεις σχετικά με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές σε είδος, από την 1η Ιανουαρίου 2020 και εφεξής, παρέχει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη "Διαύγεια".

Ο οικονομικός αναλυτής του MEGA, Ντίνος Σιωμόπουλος, και η εργατολόγος, Μάρλεν Ασημακοπούλου, σχολίασαν τις επιλογές που έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες για την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν το ποσό της σύνταξης.

Το ύψος των εισφορών που θα πληρωθούν προσδιορίζει και το ύψος των συντάξιμων αποδοχών, με βάση τις οποίες υπολογίζεται το ποσό της σύνταξης.

Η κυρία Ασημακοπούλου σχολίασε σχετικά:

«Βλέπω μια μεγάλη θέληση από τον κόσμο να αποφασίσει τι θα κάνει. Κυρίως από ανθρώπους με 25 χρόνια εργασίας.

Αν κάποιος έχει την οικονομική δυνατότητα και έχει καλό ασφαλιστικό βίο πίσω, του θα βγει μια σύνταξη αξιοπρεπής επιλέγοντας την 5η ή την 6η κατηγορία. Ας επιλέξει ο κόσμος την κατηγορία που μπορεί να καταβάλει.

Αν είσαι κοντά στην σύνταξη, ότι και να επιλέξει από τις κατηγορίες δεν θα έχει μεγάλη διαφορά. Καλό είναι να κρατήσει το επίπεδο που είχε.Αν είστε από 5 χρόνια και πάνω, όσο μεγαλύτερη είναι η εισφορά τόσο μεγαλύτερη και η σύνταξη. Αν και εφόσον έχει την επιλογή να καταβάλει εισφορές από την 4η κατηγορία και πάνω».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας πρέπει να γίνει έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα