Μετά από τη διευθέτηση του προβλήματος με τις άδειες των εργαζόμενων γονέων, σειρά παίρνει το μείζον θέμα της κάλυψης όσων εργαζομένων βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά, λόγω κοροναϊού.

 Πρόκειται κατ' αρχάς για επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά στους νομούς Ηλείας, Αχαϊας, Ζακύνθου αλλά και τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων. Επειδή η δραστηριότητα ανεστάλη για λόγους ανωτέρας βίας, οι εργαζόμενοι αυτοί δεν δικαιούνται μισθού, ωστόσο είναι προφανές ότι δεν μπορούν να αφεθούν στην τύχη τους. Μετά από σύσκεψη μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, η λύση που προκρίνεται είναι η καταβολή επιδόματος έναντι μισθού.

 Συγκεκριμένα, θα καταβάλλεται επίδομα 400- 500 ευρώ για όσο διάστημα ισχύει η υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων, ενώ συν τοις άλλοις θα διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, τουτέστιν θα επιδοτηθούν οι ασφαλιστικές τους εισφορές με βάση τις τρέχουσες αποδοχές. Το κονδύλι υπολογίζεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ αλλά είναι προφανές ότι μένει «ανοικτό». Ανακοινώσεις για τη σχετική ΠΝΠ αναμένονται σήμερα ή αύριο.