Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» και το spitogatos.gr,  η πλειονότητα της προσφοράς εντοπίζεται στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής και ανατολικά του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

«Κατ’ αρχάς έχουν αυξηθεί συνολικά οι αγγελίες νεόδμητων κατοικιών, αλλά και το ότι το ενδιαφέρον για αυτές έχει στραφεί σε συγκεκριμένα προάστια της Αθήνας. Στον αντίποδα το κέντρο της Αθήνας απουσιάζει από την επίμαχη δεκάδα, καθώς έχει επέλθει οικοδομικός κορεσμός» λέει ο CEO του spitogatos κ. Δημήτρης Μελαχροινός.

Την πρώτη θέση στη δεκάδα έχει η περιοχή του Ελληνικού με υψηλή μέση τιμή 4.163 ευρώ/τμ, ακολουθεί ο Άλιμος με μέση τιμή 3.812 ευρώ/τμ και ο Χολαργός με τιμή 2.894 ευρώ/τμ. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Λυκόβρυση με 2.560 ευρώ/τμ και η Ηλιούπολη με 2.630 ευρώ/τμ. Τη δεκάδα συμπληρώνουν Βριλήσσια, Ηράκλειο, Πεύκη, Γλυφάδα και η Αγία Παρασκευή.

Στη Θεσσαλονίκη τα περισσότερα νεόδμητα βρίσκονται σε Θέρμη (1,381 ευρώ/τμ), Ευκαρπία (1.066 ευρώ/τμ), Τούμπα (1.955 ευρώ/τμ), Χαριλάου (2.018 ευρώ/τμ), Πυλαία (1.821 ευρώ/τμ).