Προθεσμία ως τις 31 Μαρτίου δίνει εγκύκλιος που υπογράφει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης στους φορείς, Υπουργεία και Περιφέρειες, που θέλουν να καταθέσουν αίτηση ένταξης έργων στο φετινό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), το οποίο θα φθάσει τα 6,75 δισ ευρώ.

 Από το υπουργείο Ανάπτυξης υπογραμμίζεται ότι νέα έργα στο Εθνικό ΠΔΕ προτείνονται μόνο κατά την υποβολή της αρχικής συνολικής πρότασης ή μετά την παρέλευση τριμήνου από την έκδοση των αρχικών συλλογικών αποφάσεων.

 Επίσης στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται ότι οι φορείς κατά την υποβολή των προτάσεων τους θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι το 70% των δαπανών τους θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι και τις 31.10.2020. Και αυτό προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι δαπανών του Προγράμματος και να επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη.

 Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης η νέα εγκύκλιος συνιστά τον προάγγελο της κατάρτισης του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης που ψηφίστηκε με τον ν. 4635/2019 και που θα τεθεί σε ισχύ από 1.1.2021. Γι αυτό και οι φορείς θα πρέπει να προβούν σε αξιολόγηση των υφιστάμενων έργων που έχουν ήδη ενταγμένα στο ΠΔΕ ώστε να είναι έτοιμοι να υποβάλουν το 2021 το εθνικό τους πρόγραμμα.