Το λιμάνι του Πειραιά θα έχει ως βάση το νέο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο «MSC Lirica» της MSC Cruises που θα δρομολογήσει στην αγορά της Ανατολικής Μεσογείου το καλοκαίρι του 2021.

msc_lirica

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου σε σχετική Συνέντευξη Τύπου ο Angelo Capurro, διευθύνων σύμβουλος της MSC Cruises, το «MSC Lirica», το νέο πλοίο, θα προσφέρει μια καινοτόμο κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων σε είκοσι τρεις ξεχωριστές διαδρομές για την περίοδο Μάιος-Σεπτέμβριος 2021. Στις διαδρομές περιλαμβάνονται κορυφαίοι σε προτίμηση προορισμοί όπως είναι η Μύκονος, η Χάιφα, η Λεμεσός, η Ρόδος και το Κουσάντασι.
MSC_photo3


«Η παρουσία μας στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά από το 2003, οπότε είχαμε υποδεχθεί για πρώτη φορά τους καλεσμένους μας στα πλοία μας στην Ελλάδα», αποκάλυψε ο κ. Capurro, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη και βοήθεια που παρείχε το ελληνικό ταξιδιωτικό εμπόριο.
Χαρακτήρισε το καλοκαίρι του 2021 πολυάσχολο καθώς ο Πειραιάς «θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου με τους επισκέπτες να επιβιβάζονται από εκεί για πρώτη φορά».

GROWTH STORY
Ο CEO της MSC Cruises έκανε λόγο για ανοδικά νούμερα, σημαντική ανάπτυξη αλλά και δυναμικό «παρών» στην Ελλάδα.
«Εισάγουμε περισσότερα πλοία στον στόλο μας, και κοιτάζοντας το μέλλον είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μεγαλύτερη παρουσία στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως την τελευταία τριετία υπήρξε άνοδος της τάξεως του 15% παγκοσμίως και 41% στην Ελλάδα.

growth_MSC_parapolitika

«Στην εταιρία μας έχουμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ωστόσο διατηρούμε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα και αυτό είναι μας διαφοροποιεί», τόνισε κάνοντας αναφορά στα σχόλια του Gianluigi Aponte, Ιδρυτή και Προέδρου της MSC Cruises ο οποίος έχει δύο αγαπημένα μότο. Το ένα είναι πως «Η ναυτιλία ποτέ δεν σταματά» και το δεύτερο πως «Πρέπει να έχεις πάθος».

Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρία κρουαζιέρας στον κόσμο με έδρα τη Γενεύη, MSC Cruises, κάνει διανομή σε 83 κράτη ενώ διατηρεί γραφεία σε 23 χώρες και στο ενεργητικό της μετρά μία από τις σημαντικότερες ανόδους της τάξεως του 800% μεταξύ του 2003 και του 2013.
Μέχρι το 2027 θα μετρά στον στόλο της άλλα 28 πλοία, ενώ θα έχει επενδύσει από το 2017 περίπου 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τέσσερα καινούρια πλοία είναι ήδη σε λειτουργία, άλλα τέσσερα βρίσκονται υπο κατασκευή ενώ υπάρχουν άλλες οκτώ νέες παραγγελίες.

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ, ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ 
Το «MSC Lirica», που ξεπερνά σε ύψος τα 50 μέτρα, προσφέρει, όπως περιγράφει ο κ. Capurro, μια ξεχωριστή εμπειρία κρουαζιέρας με επίκεντρο την κομψότητα, την άνεση και τη φιλοξενία με 992 καμπίνες επισκεπτών.
Παρέχει πανοραμική θέα στον ωκεανό από τα παράθυρα που εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή.
lirica



Πισίνες, spa, καθιστικά, μπαρ όπως το «Beverly Hills» ή το «Lord Nelson Pub» αλλά και χώροι για παιδιά που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την LEGO Group και την Chicco, κερδίζουν τους επιβάτες όπως επίσης το νέο πάρκο ψεκασμού.  Διαθέτει ακόμη δύο κύρια εστιατόρια, έναν μπουφέ και το δημοφιλές Kaito Sushi Bar.

Οι προδιαγραφές του «MSC Lirica»

Μεικτή χωρητικότητα 65.591 GT
Μέγιστη χωρητικότητα επιβατών 2.679
Μέλη πληρώματος 721
Αριθμός καμπίνων 992
Μήκος / πλάτος / ύψος 274,9 μ/ 32 μ / 54 μ
Μέγιστη ταχύτητα 21,7 κόμβοι


ΛΗΤΩ ΜΗΣΙΑΚΟΥΛΗ
litomissiakouli@yahoo.com