Πρόστιμα συνολικού ύψους 52 χιλ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε πέντε εισηγμένες εταιρείες, ενώ ενέκρινε το αίτημα της εταιρείας «ELTRAK CP LIMITED» για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών της εταιρείας ΕΛΤΡΑΚ που είναι εισηγμένη στο Χ.Α. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την αποχώρηση και αυτής της εταιρείας από το ελληνικό χρηματιστήριο.

Επιπλέον, η εποπτική αρχή επέβαλε τα εξής πρόστιμα:

Στην ΑΕΓΕΚ, αποφάσισε την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ για παράβαση διατάξεων σχετικά με τη δημοσιοποίηση και υποβολή της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της περιόδου που έληξε στις 30.6.2018.

Στην AVAX επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ λόγω μη σύμφωνης με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς κατάρτισης των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 2013.

Στην Attica Bank πρόστιμο 7.000 ευρώ για παράβαση διατάξεων για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της.

Στην Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ λόγω μη σύμφωνης με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, κατάρτισης των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων της περιόδου που έληξε στις 30.6.2018.

Τέλος, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στην εταιρεία Ι. Μπουτάρης & Υιός Holdings για παράβαση διατάξεων σχετικά με τη δημοσιοποίηση και υποβολή της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της περιόδου που έληξε στις 30.6.2018.