Στην «ευχάριστη» όπως την χαρακτήρισε, είδηση της ολοκλήρωσης της αύξησης κεφαλαίου της εταιρείας Lamda Development «με μεγάλη επιτυχία», αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος επεσήμανε πως παραμένει εν ισχύ ο στόχος «στις αρχές του 2020 να μπει η πολυπόθητη μπουλντόζα και να αρχίσουν τα έργα στο Ελληνικό».

Τα νέα είναι, όχι «θετικά» – είναι «εξαιρετικά θετικά», και αυτό σημαίνει ότι η παραφιλολογία ότι δήθεν η εταιρεία δεν έχει χρήματα να κάνει την επένδυση, έχει περάσει στο «χρονοντούλαπο», είπε ο κ. Γεωργιάδης: Η εταιρεία μάζεψε τα χρήματα από διαδικασία δημόσιας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και, παρά τη γκρίνια, το έργο είναι εντός χρονοδιαγράμματος, ανέφερε ο υπουργός.

Απαντώντας σε όσους αμφισβήτησαν την πρόοδο του έργου, με αφορμή και τις καταγγελίες της εταιρείας Hard Rock, είπε ότι η ενδεχόμενη καθυστέρηση από τυχόν προσφυγή θα είναι ένας μήνας (10 μέρες η προσφυγή, και 20 ημέρες να βγει η απόφαση του δικαστηρίου) σημειώνοντας ότι αυτή η καθυστέρηση έχει προϋπολογιστεί.

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκεκριμένη επιτροπή λέγοντας ότι αυτή είχε οριστεί επί υπουργίας Τσακαλώτου και ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν την πείραξε ούτε άλλαξε κανέναν.

«Η επιτροπή παιγνίων που κατηγορείτε έχει διοριστεί με υπογραφή Ευκλείδη Τσακαλώτου, ήταν πολιτική μας να μείνει η ίδια επιτροπή για να μην μπούμε στη διαδικασία να την αλλάξουμε. Αν είναι λαμόγια η επιτροπή παιγνίων που διόρισε ο κ. Τσακαλώτος να τον κατηγορήσατε. Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι λαμόγια και έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μου.

Είναι δυνατόν να κατηγορείτε και να ξεφτιλίζετε τον υπουργό σας ότι είναι λαμόγια αυτοί που έβαλε; Δεν ντρέπεστε συναδελφικότητα δεν έχετε μεταξύ σας;
Εμείς δεν αλλάξαμε κανέναν από τους δικούς σας ούτε στην επιτροπή ούτε στο ελληνικό ούτε στους δικηγόρους».

Η ΑΜΚ της Lamda

Η διαδικασία, που ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα, οδήγησε στην κάλυψη της ΑΜΚ μέσω της οποίας η Lamda θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν για να χρηματοδοτήσει μέρος της πρώτης φάσης της επένδυσης στο Ελληνικό.

Σημειώνεται πως ο όμιλος Λάτση, είχε δεσμευτεί για την κάλυψη τυχόν αδιάθετων μετοχών.