Στην αποκάλυψη ότι δεν βρέθηκε ποτέ ο ειδικός λογαριασμός που είχε εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας για την κατάθεση των 5,5 δισ. ευρώ ως εγγύηση στους δανειστές για την τριετία 2020-22., με στόχο τη συμπλήρωση της δέσμευσης για 3,5%  πρωτογενών πλεονασμάτων κι άρα τη μείωσή τους, προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε την απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για αναξιοπιστία,  υπενθυμίζοντας  ότι η εξαγγελία του πρώην Πρωθυπουργού για το άνοιγμα του ειδικού λογαριασμού έγινε τον περασμένο Μάιο στο Ζάππειο με τη δέσμευση ότι σε λίγες ημέρες θα γινόταν η κατάθεση του ποσού στον λογαριασμό, αλλά έκτοτε αγνοείται.

«Σας λέω ευθέως ότι λογαριασμός δεν υπάρχει. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν άγνοια. Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή, άνοιξε δήθεν λογαριασμός και λογαριασμός δεν υφίσταται. Και κάτι ακόμα. Είμαι στο Eurogroup και στο Ecofin. Ουδείς εκ των εταίρων συμφώνησε σε κάτι τέτοιο και ουδέποτε έγινε συζήτηση επ’ αυτού», υπογράμμισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Που είναι; Δεν υπάρχει καν αυτός ο λογαριασμός» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι θα πετύχαινε μείωση των πλεονασμάτων με ειδικό λογαριασμό. Ο πρώην πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι άνοιξε λογαριασμό και ο λογαριασμός δεν υπάρχει. Ουδείς εκ των εταίρων συμφώνησε ότι υπήρξε συζήτηση επ' αυτού. Με την αλλαγή της κυβέρνησης η συζήτηση άνοιξε».

Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ή αναμένεται να δρομολογήσει μια σειρά ελαφρύνσεων που ανακουφίζουν την μεσαία τάξη, αμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης.