«Οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν αφεθεί στην μοίρα τους. Και αν δεν πληρωθούν οι επιδοτήσεις δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Εγώ έχω να πληρωθώ από το 2012. Και παράλληλα, έχουμε πολλούς που ενώ είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή ότι άλλο δηλώνουν αγρότες με ένα μικρό κομμάτι γης που δεν το καλλιεργούν, το νοικιάζουν. Πρόκειται για αθέμμιτο ανταγωνισμό», είπε στο Radio North98 ο παραγωγός ρυζιού, κτηνοτρόφος και γεωπόνος από τη Χαλάστρα Γιώργος Κράβας.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Κράβα:


«Η παραγωγή ελληνικού ρυζιού είναι επαρκέστατη και μπορούμε να κάνουμε και εξαγωγές. Τουλάχιστον για την Ευρώπη, το ελληνικό ρύζι είναι εγγυημένο και πρέπει οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι είναι ασφαλές. Στην Ασία και στην Αμερική, τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργειά του δεν είναι απολύτως ασφαλή και ελεγμένα», ανέφερε στο Radio North98, ο παραγωγός ρυζιού και εκπροσωπος της ΕΛΓΑ ΔΗΜΗΤΡΑ Δημήτρης Κατσαντώνης.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Κατσαντώνη:


«Το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό της ελληνικής οικονομίας. Ακόμη και στα προϊόντα ΠΟΠ έχουμε μείνει πολύ πίσω. Θα έπρεπε να έχουμε καταχωρίσει πολλά περισσότερα», τόνισε στο Radio North98, ο τέως υφυπουργός Γεωργίας, επικεφαλής σήμερα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Κώστας Κιλτίδης.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Κιλτίδη: