Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν σήμερα, παίρνοντας ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο ενώ η αισιοδοξία για τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνα περιόρισε τις ανησυχίες για την ανάπτυξη που δημιούργησαν τα στοιχεία του δείκτη PMI σε όλη την ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3% με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,6% ύστερα από πτώση κατά 2,8% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σε συνέντευξη του στο Fox Business Network ότι οι εμπορικές συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε και τον Αμερικανό αντιπρόσωπο για το εμπόριο (USTR) Ρόμπτερτ Λάιτχαϊζερ αναμένεται να επαναληφθούν σε δύο εβδομάδες.

Οι μετοχές στη Φρανκφούρτη, που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις στο εμπόριο, σημείωσαν άνοδο 0,3%, ανακάμπτοντας από την πτώση κατά 1% ύστερα από τα χθεσινά στοιχεία που έδειξαν στασιμότητα στους τομείς υπηρεσιών και μεταποίησης σε όλη την ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο 0,1%, ενόψει της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφορικά με την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου στην οποία προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.