Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από τις αγορές μετά το αίτημα Σταϊκούρα για πρόωρη εξόφληση δανείων στο ΔΝΤ.

 Παρά την κρίση με το πετρέλαιο, το Χρηματιστήριο Αθηνών αντιστάθηκε και έκλεισε με άνοδο, ενώ  παρατηρείται έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον  για το ελληνικό 10ετές ομόλογο.

Η είδηση της επιστολής Σταϊκούρα οδήγησε σε ραγδαία μείωση της απόδοσης του ελληνικού τίτλου, η οποία όταν άνοιξε η αγορά κυμαινόταν στο 1,605% και μετά την ανακοίνωση υποχώρησε δραστικά στο 1,54%.

 Η πρόωρη αποπληρωμή περίπου 3 δισ. ευρώ από τα 9 δισ. ευρώ που συνολικά οφείλει η χώρα στο ΔΝΤ συμβάλλει μεταξύ άλλων στη βελτίωση της βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους.

 Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 47 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 28 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο με 23 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,54% από 1,61% που έκλεισε την Παρασκευή με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,47% να διαμορφωθεί στο 2,11% από 2,15%.