Με άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές βλέπουν μια αχτίδα φωτός για την επίλυση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας. Εξαίρεση η Ιταλία λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής κρίσης στην χώρα.

 Έτσι στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600, έκλεισε με κέρδη 0,8%, ενώ στους επιμέρους δείκτες, άνοδο 0,85% σημείωσε ο γερμανικός DΑΧ, κατά 0,56% ενισχύθηκε ο γαλλικός CAC, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,32%.

 Ωστόσο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με απώλειες 0,3% λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής κρίσης στη χώρα ενώ ο ισπανικός IBEX κατέγραψε άνοδο της τάξης του 0,21%.

 Ο Λούιτζι Ντι Μάιο, ηγέτης του κινήματος των Πέντε Αστέρων, δήλωσε την Παρασκευή ότι το κόμμα του θα εισέλθει σε έναν συνασπισμό με την αντιπολίτευση εάν συμφωνήσει σε μια σειρά πολιτικών αιτημάτων, ελπίζοντας ότι κάποια πολιτική σταθερότητα θα αποκατασταθεί σύντομα στη Ρώμη.

 Στο μεταξύ οι επενδυτές εμφανίστηκαν αισιόδοξοι μετά τις δηλώσεις Κινέζων υπουργών, σύμφωνα με τις οποίες συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα με στόχο να επιλυθεί η εμπορική διαμάχη με «ήρεμο» τρόπο.