Η Benelux, με γραφεία στη Γλυφάδα και στο Ντουμπάι. φέρεται να διαχειρίζεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα της 13 πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG).

Πηγές που πρόσκεινται στη ειδική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πλοία υπό διαχείριση της Benelux και συγκεκριμένα τα LPG τάνκερς “Aramis”, “Energy Gas”, “Gitta Gas” και “Iris Gas” ίσως να έχουν παραβιάσει επανειλημμένα το εμπάργκο κατά της Συρίας και του Ιράν.

Ταυτόχρονα, λέγεται σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους οτι υπάρχουν καταγγελίες από στελέχη της εταιρείας πως πιθανόν να διακινείται “μαύρο” χρήμα από το Ντουμπάι προς Αθήνα, που πιθανώς να συνδέεται και με την παραβίαση των κυρώσεων ΗΠΑ και ΕΕ.
Πρόσφατα, μάλιστα, για το θέμα αυτό ασχολήθηκε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πηγές αναφέρουν οτι υπήρξε και ερώτημα προς την Κομισιόν για το αν γνωρίζει ότι ελληνική εταιρεία της οποίας έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ έχει ανάμιξη σε παράνομο εμπόριο με την Συρία.

Η Κομισιόν με γραπτή απάντησή της αναφέρει οτι, οι ελληνικές αρχές ως υπεύθυνες να ερευνήσουν την όλη υπόθεση.

Απο εδώ και στο εξής εκτιμάται οτι θα ελεγχθεί η εταιρεία Benelux και ο εφοπλιστής Κώστας Αγγέλου από τις ελεγκτικές αρχές στην Αθήνα για τυχόν παραβιάσεις των κυρώσεων αλλά και για πιθανό ξέπλυμα “μαύρου” χρήματος.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν οτι ήδη έχει ενημερωθεί η ΑΑΔΕ και το ΣΔΟΕ.