«Εδώ και αρκετό διάστημα η λέξη ανάπτυξη είναι η πρώτη λέξη που σκέφτονται οι Έλληνες. Όλοι δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Η ανάπτυξη θα έρθει και θα έρθει και θα έρθει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ώστε να δώσουμε δημοσιονομικό χώρο» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός στην ανάγκη απλοποίησης του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να γίνει το Κράτος φιλικό στις επενδύσεις και στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

«Και στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο έρχεται μετά το φορολογικό θα δείτε μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις που θα επιταχύνουν όλο αυτό το
διαδικαστικό κομμάτι. Αυτό που έρχεται και θα αλλάξει τη σχέση επενδυτή-Κράτους είναι ότι θα υπάρχει απομείωση της επαφής του επενδυτή με το Κράτος. Δηλαδή πολλά πράγματα θα περνούν ψηφιακά. Η επαφή του επενδυτή με το κράτος θα είναι στο ελάχιστο. Και όλα αυτά θα τα δείτε μέσα στο Αύγουστο» εξήγησε.

Για την επένδυση στο Ελληνικό διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα λύσει το θέμα. «Μόνο αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα, διότι αυτό που πραγματικά παραλάβαμε ήταν μακριά από το να λυθεί ένα ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά.