Στις 25 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πολιτικού προγράμματος της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Η παρουσίαση του προγράμματος στους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της πόλης και στον τοπικό και περιφερειακό τύπο, έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτη Μανούρη.

Ξεκινώντας την παρουσίαση ο κ. Μανούρης τόνισε πως η παράταξη απαρτίζεται από πολίτες, διαφορετικών πολιτικών προσανατολισμών, που ασκούν διαφορετικά επαγγέλματα και έχουν διαφορετική ηλικία. Αποτελείται από στελέχη που έχουν εμπειρία, ενθουσιασμό και τεχνογνωσία και είναι έτοιμα να διοικήσουν και να εργαστούν για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Κοινό γνώρισμα όλων η απόφαση ανάληψης δράσης, για την εφαρμογή πολιτικών Δημιουργίας και Αλληλεγγύης στη Νέα Ιωνία.

Στη συνέχεια ο κ. Μανούρης τόνισε:

Το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε σήμερα είναι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο, βιώσιμο και κοστολογημένο, με συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης εγχώριες και ευρωπαϊκές. Δημιουργήθηκε μετά από εντατική μελέτη και δαπανήθηκε πολύς χρόνος για την κατάρτιση και την τεκμηρίωσή του, ο δε σχεδιασμός έχει γίνει με βάθος πενταετίας.

Χωρίζεται σε τρεις βασικούς τομείς:

Ο πρώτος αφορά στις προτάσεις μας για τους πολίτες και περιλαμβάνει τις άμεσες παρεμβάσεις που θέλουμε να προωθήσουμε και τις προτάσεις μας για την κοινωνική αλληλεγγύη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ο δεύτερος αφορά στις προτάσεις μας για την λειτουργία της πόλης, την τοπική ανάπτυξη, την ενσωμάτωση ψηφιακών εφαρμογών, το περιβάλλον και την ασφάλεια στην πόλη.

Και ο τρίτος περιλαμβάνει τη θεώρησή μας για την σύγχρονη διοίκηση. Αναλύει, με άλλα λόγια, το πώς θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί ο Δήμος, προς όφελος των πολιτών.