Ολα τα ενδεχόμενα ανοικτά αφήνουν οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στο Open σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας του τηλεοπτικού σταθμού του Ιβάν Σαββίδη με την Ελλη Στάη. Βλέπετε, όλο αυτό το διάστημα αμφότερες οι πλευρές εκφράζουν είτε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις είτε ανοικτά τον προβληματισμό τους για τις παραμέτρους και το αποτέλεσμα της μεταξύ τους συνεργασίας.

Η μεν «σιδηρά κυρία» των ειδήσεων είναι κοινό μυστικό ότι διαβλέπει σοβαρά θέματα στο γενικότερο στήσιμο του καναλιού, και δη στον ενημερωτικό τομέα, ενώ από τη μεριά της διοίκησης υπάρχουν όλο και πιο δυνατοί ψίθυροι σχετικά με το αν η ίδια θα μπορούσε να φέρει στην παρούσα συγκυρία στο επίκεντρο της ενημέρωσης το νεοσύστατο κανάλι, εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου.

Φυσικά, το κλίμα αυτό που έχει διαμορφωθεί είναι αποτέλεσμα των αρνητικών επιδόσεων στο μέτωπο της τηλεθέασης (και του δελτίου, αλλά και του «Open Mind»), οι οποίες τείνουν να αποκτήσουν χαρακτήρα μονιμότητας. Οι πλέον ακραίες απόψεις ρίχνουν στο τραπέζι ακόμα και το σενάριο του πρόωρου, συναινετικού διαζυγίου με βάση βεβαίως και τη φόρμουλα που προβλέπεται από το ισχυρό απ' όλες τις απόψεις συμβόλαιο της Ελλης Στάη, προοπτική που ωστόσο προβλέπεται να «ιχνηλατηθεί», εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μετά τη διενέργεια των εθνικών εκλογών.