Με αργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία πλειστηριασμού (και συνάμα της εκκαθάρισης) της ταινιοθήκης (και όχι μόνο) του Mega. H Grant Thornton και το δικηγορικό γραφείο Αγγελίδη, μετά τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία καταγραφής των περιουσιακών στοιχείων, στα πρότυπα που ακολούθησαν πριν από δύο χρόνια κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης του ΔΟΛ.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, πριν από τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου δεν θα πρέπει να αναμένεται καμία εξέλιξη σε σχέση με τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Πέραν των δυσκολιών που υπάρχουν, σε καμία περίπτωση οι εκκαθαριστές δεν θα ήθελαν η πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Mega να «πέσει» πάνω στην προεκλογική περίοδο. Σε αυτήν τη φάση, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό η διαδικασία προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ανήκει πράγματι στην Τηλέτυπος Α.Ε., στην οποία ανήκε το Mega. Υπάρχουν προγράμματα τα οποία ανήκουν στους δημιουργούς, αλλά και περιπτώσεις όπου οι συντελεστές ορισμένων τηλεοπτικών σειρών διατηρούν αυξημένα ποσοστά από τις επαναλήψεις. Με αυτά τα δεδομένα, θα υπάρξει σίγουρα καθυστέρηση μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής της ταινιοθήκης του Mega και την εκκίνηση του πλειστηριασμού. Είναι επίσης πιθανό να αλλάξει και ο αριθμός εκείνων που επιθυμούν να αποκτήσουν την ταινιοθήκη.

Οι τράπεζες περιμένουν ότι τα έσοδα από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Mega μπορεί να ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το υπόλοιπο οφειλής της Τηλέτυπος στις τράπεζες, που είναι της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ.

Σε σχέση, τώρα, με τους ενδιαφερoμένους, ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον οι καναλάρχες Γιάννης Βαρδινογιάννης (Alpha - Star) και Ιβάν Σαββίδης (Open), ενώ σε ανύποπτο χρόνο είχε ενδιαφερθεί και ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης. Σε κάθε περίπτωση, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο εκτιμούν ότι καταγράφεται ενδιαφέρον, και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο του αναμενομένου.

Πηγή: Secret