Κάθε άλλο παρά χαμόγελα σκορπούν στο Open του Ιβάν Σαββίδη τα νούμερα τηλεθέασης που καταγράφει ο Λάκης Λαζόπουλος μετά την ολική τηλεοπτική του επαναφορά μέσω του καναλιού της Παιανίας. Παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις είναι σε γενικές γραμμές εμφανώς καλύτερες από τα υπόλοιπα προγράμματα του νεοσύστατου τηλεοπτικού σταθμού, επ’ ουδενί συνάδουν με τις προσδοκίες της διοίκησης και το κόστος παραγωγής, καθώς ο σατιρικός ηθοποιός παλεύει να προσεγγίσει διψήφιο ποσοστό, με τον ανταγωνισμό να τον πιέζει ασφυκτικά.

Ως εκ τούτου, συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες η πιθανότητα μείωσης της χρονικής διάρκειας του «Αλ Τσαντίρι», καθώς και η πρόωρη ολοκλήρωση αυτού του κύκλου εκπομπών, με φόντο και τα σχέδια για ενίσχυση του ενημερωτικού προγράμματος ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων. Οπως και να έχει, πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία των αμέσως επόμενων εβδομάδων, αν και το κλίμα δεν θυμίζει πια σε τίποτα τις «δάφνες» που συνόδευσαν την ένταξη του Λάκη Λαζόπουλου στο δυναμικό του Open.

Για την ιστορία πάντως και μόνο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι καλά γνωρίζοντες τα σχετικά παρασκήνια επιμένουν πως σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά τις αρνητικές διαθέσεις που εντοπίζονται έναντι του ηθοποιού παίζει και το γεγονός της απόστασης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ιδίου και του περιβάλλοντος Τσίπρα, η οποία μεγάλωσε μετά την «αναγκαστική» διαμόρφωση της σάτιράς του και με υλικό που αφορά τα κυβερνητικά ευτράπελα.

Βλέπετε, όπως έχει γράψει επανειλημμένως η στήλη, η γεφύρωση του παλαιού χάσματος ανάμεσα σε Μέγαρο Μαξίμου και Ιβάν Σαββίδη είναι πια ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη.