Μετά την Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία τις τελευταίες ημέρες είχε επιτεθεί ουκ ολίγες φορές στον στον υπουργό της Κυβέρνησης, Παύλο Πολάκη για τη συμπεριφορά και τις πρακτικές του, σήμερα ήρθε και άλλα Μέσα φιλικά προς την κυβέρνηση να εξαπολύσουν «βολές» κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Το πρώτο ήταν το προσεκτικό και στρογγυλεμένο άρθρο της Αυγής που έρχεται να νουθετήσει τον Παύλο Πολάκη για το θέμα του καταναλωτικού δανείου που έλαβε, αλλά και του γενικότερου τρόπου που πολιτεύεται. Με άρθρο στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας, ο συντάκτης αφού επισημαίνει το διαχρονικό πρόβλημα με τα οικονομικά των κομμάτων, έρχεται στην ουσία. «Υπάρχουν ερωτήματα για ο δάνειο Πολάκη;» αναρωτιέται και θεωρεί ότι τα «πραγματικά ερωτήματα τα βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι, που μεγαλώνουν επίσης παιδιά με φροντιστήρια και πανεπιστήμια χωρίς την πραγματική βοήθεια».

Το δεύτερο «χτύπημα» της ημέρας για τον υππουργό είναι το άρθρο της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ». Αυτή τη φορά δεν μιλάμε ούτε για στρογγυλεμένα, ούτε για προσεκτικά μηνύματα αλλά με το αρθρο με τίτλο «Αρκουδόμαγκας» σε προετοιμάζει πως ο διευθυντής της εφημερίδας Αντώνης Σκυλλάκος, που το υπογράφει, έχει γράψει... σκληρές αλήθειες. 

Αφού αναφέρει στην αρχή ότι ο Παύλος Πολάκης είναι τίμιος και έχει κάνει έργο στο υπουργείο Υγείας τονίζει: «Ο Παύλος Πολάκης χορεύει ζεϊμπεκικο φουμάροντας αρειμανίως σε κλειστό χώρο – γράφει δηλαδή στα πλαιαότερα των υποδημάτων του έναν νόμο του υπουργείου του οποίου προϊσταται. Στα καπάκια, τηλεφωνεί στον εθνικό τραπεζίτη (για προσωπικό του θέμα) για να του τα σούρει και μαγνητοφωνεί τη συνομιλία, άσχετα αν στη συνέχεια το μαζεύει – αντελήφθη, βλέπετε, ότι πρόκειται για καραμπινάτο ποινικό αδίκημα και η τεστοστερόνη δεν είναι ανεξάντλητη».

Ο διευθυντής της εφημερίδας συνεχίζει: «Ο Παύλος Πολάκης κρίνει ζώντες και νεκρούς, επιθετικά, με σκληρή γλώσσα. Με ύφος μάγκα μέγιστου. Προφανώς ξεχνάει ότι αν κρατάς τη ρομφαία της κάθαρσης, οφείλεις να μη στραβοπατήσεις ποτέ. Για τον απλούστατο λόγο ότι το παραμικρό στραβοπάτημα θα κριθεί με ιδιαίτερη αυστηρότητα, μια και στην τελική σε εξομοιώνει με εκείνους τους οποίους μαστίγωνες.

Όταν συμβεί αυτό, δεν έχεις δικαίωμα να υβρίζεις, ούτε και να κλαψουρίζεις. Ο μάγκας ο μέγιστος θα έχει αποδειχθεί πως ήταν αρκουδόμαγκας».