Διερευνητικές επαφές αναφορικά με την εκτυπωτική μονάδα της «Ιριδας» φαίνεται ότι κάνει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στον χώρο των εκτυπώσεων.

Κατά το παρελθόν και πριν προχωρήσει στην εξαγορά του «Εθνους» και του ποσοστού που κατείχε η οικογένεια Μπόμπολα στο Μega ο ομογενής επιχειρηματίας είχε συζητήσει με τον Φώτη Μπόμπολα τη συμμετοχή του τόσο στο πρακτορείο διανομής «Ευρώπη» όσο και στην εκτυπωτική μονάδα «Ιριδα». Ωστόσο τότε δεν βρέθηκε κοινός τόπος, αφού τα χρέη των δύο επιχειρήσεων λειτούργησαν αποτρεπτικά στο όποιο ενδιαφέρον υπήρχε.

Εσχάτως και με δεδομένη πλέον την εμπλοκή του στον χώρο των εφημερίδων, πληροφορίες θέλουν τον Ιβάν Σαββίδη να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την «Ιριδα». Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν δείχνει διατεθειμένος να δαπανήσει 20 εκατ. ευρώ για να την αποκτήσει. Αλλωστε, σε σχέση με τα έντυπα, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δείχνει μια επιφυλακτικότητα, με δεδομένες και τις χαμηλές πτήσεις που καταγράφει το ημερήσιο «Εθνος».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι στελέχη που βρίσκονται κοντά στον κ. Σαββίδη έχουν αρχίσει να συλλέγουν πληροφορίες που σχετίζονται με το project της «Ιριδας». Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών θεωρούν ότι οι εγκαταστάσεις στο Κορωπί μπορούν να στεγάσουν όλες τις μιντιακές επιχειρήσεις του ομογενούς επιχειρηματία, παράλληλα με τις αποθήκες που αναζητά επί αττικού εδάφους, για τα προϊόντα της «Σουρωτής».

Εκτός, όμως, από το πιεστήριο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης της Dimera αντιμετωπίζει με θετικό μάτι και την ιδέα του Θέμη Αλαφούζου για δημιουργία ενός πιο ευέλικτου μηχανισμού διανομής των εντύπων. Μάλιστα, στην περίπτωση που το αφεντικό της «Καθημερινής» θα προχωρούσε στην υλοποίηση του σχεδίου που έχει κατά νουν, ο κ. Σαββίδης έχει δείξει διάθεση συμμετοχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.