Την νήσσαν ποιείται η κυβέρνηση μετά την προσφυγή της Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών κατά του 2% επί του κύκλου εργασιών εργοδοτικής εισφοράς για τον ΕΔΟΕΑΠ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς, όταν μειώθηκε ο φόρος τηλεόρασης από το 20% στο 5%, ισχυρίστηκε ότι αυτό έγινε για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η μείωση του φόρου ήταν αντιπαροχή για να μην τον ταράξουν στις προσφυγές οι τηλεοπτικοί σταθμοί στον δεύτερο διαγωνισμό, όπου δόθηκαν και οι τηλεοπτικές άδειες. Στην ουσία, η μείωση του φόρου ήταν το αντάλλαγμα για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό, και μάλιστα τέθηκε σε ισχύ με τη λήψη των αδειών.

Τώρα, βέβαια, υπάρχουν πολλές ταχύτητες φόρου, καθώς οι υπόλοιποι σταθμοί πληρώνουν 20% φόρο, με ευθύνη και της κυβέρνησης και του ΕΣΡ, που δεν έχουν προκηρύξει τις διαδικασίες των αδειών για τα θεματικά και τα περιφερειακά κανάλια.

Βεβαίως, ο Νίκος Παππάς, για να μην τα βάλει με τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, έχει αρχίσει τις διαρροές, ειδικά μέσω ενός συγκεκριμένου δημοσιογράφου (τον είχε προτείνει παλιά και για το ΕΣΡ, αλλά δεν πέρασε), ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει διαβεβαιώσεις στους ιδιοκτήτες σταθμών πως θα καταργηθούν διατάξεις όπως ο ειδικός φόρος τηλεόρασης, η κατοχή περισσοτέρων του ενός τηλεοπτικών σταθμών από μία εταιρεία και η υποχρέωση απασχόλησης 400 ατόμων ανά κανάλι.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να πετάξει το μπαλάκι στον Μητσοτάκη και να βγει από το κάδρο των δικών του ευθυνών. Γιατί, αν όντως δεν είχε μειώσει τον φόρο τηλεόρασης για τις άδειες, αλλά για τον ΕΔΟΕΑΠ, τώρα θα έπρεπε να ανακοινώνει ήδη αύξησή του.