Από την περίοδο που συμμετείχε (ως μέτοχος) στο χρεοκοπημένο πλέον πρακτορείο διανομής «Ευρώπη», ο εκδότης της «Καθημερινής», Θέμης Αλαφούζος, προωθούσε και προς τον τότε συνέταιρό του, Φώτη Μπόμπολα, ένα σχέδιο για τη διανομή των εντύπων, που θα μπορούσε να σταθεί στη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Μάλιστα, ο ίδιος προσπάθησε σε δύοτρεις περιφέρειες να υλοποιήσει τις σκέψεις του, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού δεν βρήκε τους κατάλληλους ανθρώπους.

Εσχάτως, ο επιτυχημένος εκδότης έχει επαναφέρει στο τραπέζι το συγκεκριμένο σχέδιο, αναζητώντας και τις κατάλληλες συμμαχίες προκειμένου να το υλοποιήσει. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Θέμη Αλαφούζου, Χρήστος Αγραφιώτης, στο πλαίσιο της κουβέντας που έχει ξεκινήσει με τους ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη για την εκτύπωση του «Εθνους» από τα πιεστήρια της «Καθημερινής», έχει ρίξει στο τραπέζι και την ιδέα για τη δημιουργία ενός αυτόνομου και ευέλικτου φορέα για τη διανομή των εντύπων.

Η σχετική συζήτηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Secret, έχει γίνει ανάμεσα στον Χρήστο Αγραφιώτη και τον εκδότη του «Εθνους» και άνθρωπο της εμπιστοσύνης του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Τραϊανό Χατζηδημητρίου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ο τελευταίος (που μετείχε και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων με τη διοίκηση του «Αργους») δείχνει να υιοθετεί το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου που έχουν καταρτίσει οι άνθρωποι της «Καθημερινής», οι οποίοι διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία, με δεδομένο ότι μετείχαν κατά 50% στο πρακτορείο διανομής «Ευρώπη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανύποπτο χρόνο ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης είχε συζητήσει με τον Φώτη Μπόμπολα το ενδεχόμενο της συμμετοχής στο πρακτορείο, που τελικώς είχε άδοξο τέλος. Ανεξάρτητα πάντως απ’ όλα αυτά, εκείνο που σημειώνουν οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα, που στόχο έχει τη δημιουργία ενός ευέλικτου μηχανισμού διανομής των εντύπων.