Νέα κόντρα μεταξύ των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων έχουν προκαλέσει οι υπόγειες διεργασίες του Μεγάρου Μαξίμου για τη δημιουργία ενός νέου, πιθανώς κρατικού πρακτορείου διανομής Τύπου. Βλέπετε, το γεγονός ότι και σε αυτή την περίπτωση αιχμή του δόρατος είναι ο εκδότης του «Documento», Κώστας Βαξεβάνης, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της διευθυντικής ομάδας της «Εφημερίδας των Συντακτών», η οποία θεωρεί ότι σε ένα ακόμη μέτωπο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα για το σύστημα Τσίπρα.

Το όλο θέμα πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις όταν έγινε γνωστό ότι ένα από τα πρώτα πρόσωπα που δέχθηκαν κρούση για να μπουν στο σχετικό παιχνίδι δεν προέρχεται από την Αριστερά, αλλά επρόκειτο για τον εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη.

Για την εξέλιξη αυτή, μάλιστα, φέρεται να εξοργίστηκε κυριολεκτικά και ο χαμηλών -συνήθως- τόνων σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με την Ηρώδου Αττικού, Ηλίας Λιβάνης, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό παλεύει να κρατήσει στη «ζωή» τη «Νέα Σελίδα», διεκδικώντας πλέον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πεδίο δράσης σε όλα τα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της «ΕΦΣΥΝ» έχει τεθεί επανειλημμένως θέμα προνομιακής μεταχείρισης του Κώστα Βαξεβάνη όχι μόνο στο κομμάτι της παροχής αποκλειστικής πληροφόρησης προς τον ίδιο και την εφημερίδα του, αλλά και σε αυτό της διαφημιστικής πίτας. Μάλιστα, ως σημαντικότερος υπαίτιος του φαινομένου αυτού υποδεικνύεται όλο και πιο ανοικτά, όσο περνάει ο καιρός, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, ο οποίος έχει «συλληφθεί» επανειλημμένως από τον φωτογραφικό φακό να τα λέει τετ-α-τετ με τον εκδότη του «Documento».