Και ενώ όλα ήταν έτοιμα για τη μετακίνηση των εφημερίδων του Ιβάν Σαββίδη από το πιεστήριο της «Ιριδας» στην εκτυπωτική μονάδα του Θέμη Αλαφούζου, την τελευταία στιγμή «ναυάγησε» το σχετικό deal, αφού, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Secret, υπήρξε δελεαστική αντιπρόταση από το πιεστήριο όπου τυπώνονται σήμερα το «Εθνος» και το «Εθνος της Κυριακής». Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι διοικούντες την εκτυπωτική μονάδα της «Καθημερινής», προκειμένου να δελεάσουν τους διοικούντες τις εφημερίδες του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, είχαν καταθέσει μία άκρως ανταγωνιστική πρόταση.

Κάποιοι λένε ότι η πλευρά Αλαφούζου, προκειμένου να εξασφαλίσει ως πελάτη το «Εθνος», είχε προτείνει πολύ χαμηλή τιμή τόσο για το χαρτί όσο και για την εκτύπωση των εφημερίδων. Μάλιστα, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει και, όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο, επρόκειτο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας το «Εθνος» και το «Εθνος της Κυριακής» να τυπώνονται στο πιεστήριο της «Καθημερινής».

Την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή, η πλευρά της «Ιριδας» κατέθεσε αντιπρόταση, την οποία και αποδέχθηκε το στρατόπεδο Σαββίδη. Ετσι, τα δύο φύλλα θα εξακολουθήσουν να τυπώνονται στο πιεστήριο που είχαν δημιουργήσει οι Μπόμπολας - Ψυχάρης.

Οπως και να το κάνουμε, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, αφού αποτελεί κοινό μυστικό ότι, στην περίπτωση που θα «έφευγαν» οι εφημερίδες του κ. Σαββίδη, τα πράγματα θα δυσκόλευαν για την περαιτέρω λειτουργία της «Ιριδας».

Σε σχέση τώρα με τη στρατηγική που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν οι διοικούντες το «Εθνος», όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, το βάρος πέφτει στην κυριακάτικη έκδοση. Ηδη με την προσθήκη του γυναικείου περιοδικού «In Style», για πρώτη φορά η εφημερίδα ξεπέρασε έπειτα από καιρό τα 20.000 φύλλα. Η συζήτηση για το ημερήσιο φύλλο θα συνεχιστεί περί τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ή όχι.