Με ανακοίνωσή της, η DIGEA, ανακοινώνει την ημέρα που θα ρίξει «μαύρο» στο MEGA. Σύμφωνα με τον ψηφιακό πάροχο, εφόσον έχει λάβει την εντολή από το ΕΣΡ, θα προχωρήσει στην διακοπή μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος τα ξημερώματα της Κυριακής, 28 Οκτωβρίου.

H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018.

Με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα πλέον για την τελευταία μετάδοση του Mega οι εργαζόμενοι στο κανάλι αποχαιρετούν τους τηλεθεατές με ένα βίντεο που ουσιαστικά προαναγγέλει το τέλος του «Μεγάλου Καναλιού» έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια ζωής.

Το κανάλι, θα σταματήσει να εκπέμπει το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου καθώς την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απέστειλε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και τον ιδιωτικό πάροχο DIGEA, επιστολή με κοινοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για το κανάλι.