Μπορεί οι ρουκέτες που έριξε ο τέως ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, να έφτασαν μέχρι το Πεντάγωνο, ωστόσο, στον φιλοκυβερνητικό Τύπο της Τρίτης δεν ακούστηκαν και πολλά πράγματα. Αντίθετα, είναι σαφής η προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα.

Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» το πρώτο θέμα είναι τα μέτρα που προτίθεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση από το Νοέμβριο. Φιλοξενείται η δήλωση Τζανακόπουλου ότι η κυβέρνηση «μπορεί  και χωρίς Καμμένο» και εφόσον κάποιος προσέξει καλά, η υπάρχει ένας τίτλος για τον Ν.Κοτζιά, που «σφυρίζει» τη λήξη της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ.

Η «Αυγή» επίσης αλλάζει ατζέντα: «Πράξη τα μέτρα της ΔΕΘ» είναι ο τίτλος της. Καμία απολύτως αναφορά στον Νίκο Κοτζιά ή τον Καμμένο. Αρκείται να διαπιστώσει ότι αλλάζουν τα δεδομένα στην ΠΓΔΜ μετά το «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση: 

Aλλά και από το Έθνος απουσιάζει η αναφορά στα όσα είπε ο Νίκος Κοτζιάς, τουλάχιστον από την πρώτη σελίδα. Η εφημερίδα ασχολείται το θέμα των αναδρομικών στους συνταξιούχους, ενώ αναφέρεται στις κόντρες Καμμένου-Κουίκ.