Σοβαρές καθυστερήσεις στις πληρωμές παρατηρούνται στις εταιρείες του Ομίλου Φιλιππάκη. Ηδη το προσωπικό διανύει τουλάχιστον πεντάμηνο μη καταβολής δεδουλευμένων, ενώ έχει συρρικνωθεί σημαντικά, ύστερα από συνεχείς απολύσεις.

Ανάλογη, όμως, είναι και η εικόνα στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συσσωρευτεί σημαντικού ύψους οφειλές, μετά, μάλιστα, και από ρυθμίσεις που κατέπεσαν, καθώς δεν πληρώνονταν οι τρέχουσες υποχρεώσεις. Παρ’ όλα αυτά, δεν φαίνεται να έχουν κινηθεί διαδικασίες από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εύλογη απορία πού έχουν παραπέσει οι υποχρεώσεις.

Επίσης, πληροφορίες του Secret αναφέρουν ότι δεν έχει ζητηθεί από την εταιρεία βεβαίωση για τις συνολικές οφειλές. Φυσικά, ο ίδιος ο εκδότης επικαλείται ότι βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας, από τη στιγμή που κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της «Δημοκρατικός Τύπος» στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Πάντως, την ίδια ώρα, ο κ. Φιλιππάκης επεκτείνεται στις εκδόσεις, εντάσσοντας και νέα έντυπα στον όμιλό του.