Τον υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να είναι όλα έτοιμα -από τεχνικής πλευράς- στις 24 Οκτωβρίου, οπότε έχει προγραμματιστεί η επίσημη έναρξη του Open, δίνουν οι άνθρωποι του καναλιού. Εκείνη την ημέρα αναμένεται να βγει στον αέρα το πρώτο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Eλλη Στάη (πριν από λίγα εικοσιτετράωρα υπήρξαν και οι επίσημες ανακοινώσεις), ενώ, με βάση τον σχεδιασμό, από την επομένη θα «τρέξει» το full πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού του Ιβάν Σαββίδη, με την αυλαία να ανοίγει στις 05:30 το πρωί και την εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 05:30», με τους Αμαλία Κάτζου και Βαγγέλη Γιακουμή.

H «σιδηρά κυρία» των ειδήσεων επρόκειτο να βρεθεί χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις της Παιανίας, προκειμένου να γνωριστεί με τους αρχισυντάκτες των ειδήσεων και μέσα στο Σαββατοκύριακο να ξεκινήσουν οι πρόβες. Στις συσκέψεις του τομέα Ενημέρωσης, που ακόμη γίνονται μετ’ εμποδίων μέχρι να ολοκληρωθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες, συμμετέχουν οι Δημήτρης Μιχαλέλης, Στράτος Μπαλής, Βίκτωρ Βλαχογιάννης, Αλέκος Βασιλόπουλος (αρχισυντάκτης απογευματινού δελτίου), Βασίλης Αδαμόπουλος (αρχισυντάκτης μεσημεριανού δελτίου), αλλά και οι παρουσιάστριες του κεντρικού δελτίου του Σαββατοκύριακου και του καθημερινού μεσημεριανού, Στέλλα Γκαντώνα και Λίνα Δρούγκα, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, ένα από τα μέτωπα που παρέμεναν ανοικτά μέχρι και αυτές τις μέρες είχε να κάνει με την παρουσίαση των μεσημεριανών δελτίων του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα πως για το εν λόγω πόστο «κλειδώνει» η προερχόμενη από το Star Ινα Ταράντου. Την ίδια ώρα εντείνονται και οι εργασίες στο μέτωπο του ψυχαγωγικού προγράμματος, με τα στούντιο να είναι σχεδόν έτοιμα, όπως λένε οι γνωρίζοντες. Μοναδική εκκρεμότητα φαίνεται να είναι η ημερομηνία έναρξης της μεσημεριανής καθημερινής εκπομπής με τον Πέτρο Κουσουλό, η οποία μετατίθεται για μία εβδομάδα αργότερα.  

Από το καλοκαίρι ακούγεται το όνομά της για την απογευματινή ζώνη του Open, ωστόσο τελικά δεν συμφώνησε με τον σταθμό. Ο λόγος για την Αννα Δρούζα, που, μετά την αποχώρηση της Τατιάνας Στεφανίδου, γράφτηκε πως παίρνει στα χέρια της την αντίστοιχη ζώνη, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δε συνέβη. Στον αντίποδα, η Ιωάννα Λίλη και η ομάδα της ετοιμάζονται κανονικά για το καινούργιο σόου «Revenge Body», που θα ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα του Open.