Πριν από δύο εβδομάδες η στήλη είχε αποκαλύψει τις πιέσεις που δεχόταν από το Μέγαρο Μαξίμου ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, προκειμένου να πείσει τους Τσέχους συνεταίρους του στον ΟΠΑΠ να ενεργοποιήσουν τον παλιότερο σχεδιασμό για την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας. Στο πλαίσιο αυτό, πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως γράφαμε, έπαιζε ο στενός φίλος του αφεντικού της ΑΕΚ, υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Αν και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν απέδωσαν οι σχετικές πιέσεις ή αν πρόκειται για αυτόνομη επιχειρηματική πρωτοβουλία, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις του ΟΠΑΠ με τον ιδιοκτήτη του Action24, Διονύση Παναγιωτάκη (φωτ.), με στόχο την απόκτηση ενός μεγάλου ποσοστού του καναλιού από τους Τσέχους. Η κουβέντα ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Με βάση όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, αυτές τις ημέρες διενεργείται οικονομικός έλεγχος και από τη στιγμή που όλα θα πάνε καλά το νέο σχήμα θα αποκτήσει ένα σημαντικό ποσοστό στην εταιρεία που διαχειρίζεται το καλό κανάλι. Στις μέχρι τώρα συζητήσεις που έχουν γίνει δεν έχει τεθεί θέμα management, πράγμα που σημαίνει ότι το Action 24 θα εξακολουθήσει να λειτουργεί υπό τις οδηγίες του έμπειρου επί των τηλεοπτικών Διονύση Παναγιωτάκη. Επίσης, σε πρώτη φάση δεν πρόκειται να υπάρξουν μεταβολές στο πρόγραμμα του σταθμού, αν και δεν αποκλείεται να δούμε να ενισχύεται σε διάφορα επίπεδα.

Πάντως, εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι θετικός στο ενδεχόμενο εξαγοράς του Action24 εμφανίζεται και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μάλιστα, με το άκουσμα της σχετικής είδησης κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι πίσω από το συγκεκριμένο deal κρύβεται αυτόνομα το αφεντικό της Aegean, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από τους καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο. Εν κατακλείδι, εκείνο που μένει είναι η ανακοίνωση της συμφωνίας των δύο πλευρών, που θα σηματοδοτήσει εκ των πραγμάτων μια νέα εποχή στα τηλεοπτικά δρώμενα.