Ενα ακόμη δύσκολο μέτωπο έχει να αντιμετωπίσει αυτό το διάστημα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση μετά την έντονη κριτική που έχει δεχθεί για τους χειρισμούς του σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, με αποκορύφωμα την επικοινωνιακή τακτική που ακολούθησε μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, βρίσκεται πλέον σε ανοικτή ρήξη με μια σημαντική μερίδα δημοσιογράφων του κυβερνητικού ρεπορτάζ.

Όπως γράφει το Secret, το κλίμα είχε αρχίσει να στραβώνει από την ώρα που η επιλεκτική παροχή πληροφόρησης σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και το περιβάλλον του γινόταν πια εντελώς απροσχημάτιστα και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν οι προνομιακές σχέσεις του Δ.Τζανακόπουλου με ένα συγκεκριμένο δημοσιογραφικό παρεάκι -όπως λένε χαρακτηριστικά οι γνωρίζοντες- έλαβαν... θεσμική διάσταση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Βλέπετε, εκπρόσωποι παραδοσιακών εφημερίδων, αλλά και καναλιών που στην παρούσα συγκυρία δίνουν ξεκάθαρο φιλοκυβερνητικό στίγμα, βρέθηκαν προ της δυσάρεστης έκπληξης να απευθύνουν ερώτημα στον Αλέξη Τσίπρα, είτε στο μέσο είτε προς το τέλος της διαδικασίας, κι ενώ είχε δοθεί ξεκάθαρη προτεραιότητα σε Μέσα που κατά κοινή ομολογία ασκούν πολύ μικρότερη επιρροή σε όλα τα επίπεδα.

Κάποιοι εκ των εν λόγω κυβερνητικών συντακτών, που ένιωσαν ότι περιθωριοποιούνται κατ΄εξακολούθηση, τις ημέρες που ακολούθησαν την επίσκεψη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη είχαν έντονο διάλογο με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ζητώντας εξηγήσεις για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Ενας από τους βασικούς πόλους έκφρασης των παραπόνων των δημοσιογράφων ήταν ο Νίκος Παππάς αλλά και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί η διαρκής κόντρα του οποίου με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο έφερε στη μαύρη λίστα του τελευταίου το σύνολο σχεδόν των συνομιλητών του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στους κόλπους του ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ.