Έκθετος, για πολλοστή φορά, βρίσκεται ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός. Βλέπετε, μετά τις γκάφες του Δημήτρη Τζανακόπουλου και των άλλων «παιδιών» του Μεγάρου Μαξίμου (όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τον Αλ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του), που υπέπεσαν σε διαδοχικά θεσμικά ολισθήματα, ο Θ. Καρτερός σπεύδει, σε ακόμα μία επίδειξη αριστερών αρχών και παραδόσεων, να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τις περιβόητες ατάκες του Σωτήρη Καψώχα.

Ο λόγος, βεβαίως, για τον δημοσιογράφο της εκπομπής «Δεύτερη ματιά» της ΕΡΤ, που εξίσωσε τον αρχηγό της Ν.Δ.,Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους θεωρητικούς του φασισμού, προκαλώντας το εμπάργκο της Ν.Δ. στην κρατική τηλεόραση και σωρεία αντιδράσεων από το σύνολο της αντιπολίτευσης και τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Οπως ήταν φυσικό, ακόμα και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν με την κίνηση του Καρτερού να αρθρογραφήσει μαινόμενος και βάλλοντας κατά πάντων και υπέρ του δημοσιογράφου, καθώς με τον τρόπο αυτόν ταύτισε τις καταδικαστέες από όλες τις πλευρές απόψεις που εξέφρασε με το Μαξίμου και, κατ’ επέκταση, με τον ίδιο τον Τσίπρα.

«Αυτήν τη φορά είχαμε απέναντι την ΕΣΗΕΑ, την εκπρόσωπο των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, ενώ μέχρι και ο Τζανακόπουλος μασούσε τα λόγια του. Αντί να ρίξει νερό, έριξε, μέσα στο πάθος του, άνευ λόγου και αιτίας λάδι στη φωτιά», σημείωναν χαρακτηριστικά οι εν λόγω κύκλοι.

Πηγή: Secret