Στα κόκκινα με το δίδυμο Τσούτσια - Παπούλια είναι το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της στήλης, ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ και ο αρχισυντάκτης Πολιτικού του κεντρικού δελτίου εσχάτως δείχνουν αποστασιοποιημένοι από τις γραμμές που δίνει το στενό σύστημα Τσίπρα.

Ωστόσο, η διαφοροποίηση αυτή δεν έχει να κάνει με την καταγραφή της επικαιρότητας, αφού στο μέτωπο αυτό το Ραδιομέγαρο συνεχίζει να κινείται κανονικά και με τον νόμο στους ρυθμούς της Ηρώδου Αττικού, αλλά με το γεγονός ότι εμφανίζονται ιδιαίτερα αμήχανοι έναντι της κατάστασης αναμονής για την αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία, στην οποία βρίσκεται το σύνολο του μόνιμου προσωπικού της κρατικής τηλεόρασης.

Βλέπετε, αμφότεροι ανήκουν στην ίδια κατηγορία και, παρά τα αριστερά διαπιστευτήρια που έχουν καταθέσει το διάστημα της παρουσίας τους στα δύο κομβικά πόστα που τους ανατέθηκαν από την κυβέρνηση, είναι λογικό να αισθάνονται προβληματισμένοι τόσο ενόψει της επόμενης ημέρας όσο και για την ισορροπία τρόμου που καλούνται να διατηρήσουν μεταξύ της πρωθυπουργικής αυλής και των συναδέλφων τους.

Οπως είχε γράψει πρόσφατα η στήλη, ο πρώτος που επιχείρησε να τους «ντοπάρει» ψυχολογικά ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, με τον οποίον αμφότεροι διατηρούν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας, ενώ σε ένα δεύτερο επίπεδο παρενέβη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πάντως, το πρόσωπο του τελευταίου κάθε άλλο παρά θετικά ανακλαστικά δημιουργεί στα στελέχη επιρροής του Νίκου Παππά, με την ένταση μεταξύ των δύο στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα για την ενίσχυση των ερεισμάτων τους στο Ραδιομέγαρο να βρίσκεται -με φόντο και τις εκλογές- στα ύψη.

Οπως και να έχει, όπως λένε οι γνωρίζοντες, με δεδομένο το πρόσφατο παρελθόν του επιτελείου του Μαξίμου σε ανάλογες περιπτώσεις, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο απομάκρυνσης ενός εκ των δύο εν είδει παραδειγματισμού, με τον Φ. Παπούλια να φαντάζει ο πιο «εύκολος» στόχος.  

Πηγή: Secret