Μετά τον αποκλεισμό του Φίλιππου Βρυώνη από το παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών, έχουν μείνει αδιάθετες δύο από τις επτά άδειες. Η κυβέρνηση, που,  εκτός των άλλων, προσδοκά και οικονομικά οφέλη από την όλη διαδικασία, βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με επιχειρηματίες, βολιδοσκοπώντας πρωτίστως προθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει διάφορες συζητήσεις με τους επιχειρηματίες Δημήτρη Μελισσανίδη και Δημήτρη Κοπελούζο. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης φέρεται να παροτρύνει τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ να εκδηλώσει (άμεσα) ενδιαφέρον για τη μία από τις δύο αδιάθετες άδειες.

Οι σχετικές συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από την περίοδο που διεκδικούσε τηλεοπτική συχνότητα ο επιχειρηματίας Φίλιππος Βρυώνης. Με τη μεσολάβηση Φλαμπουράρη, λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στους Μελισσανίδη και Βρυώνη, με στόχο να υπάρξει συμπόρευση στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Οι συζητήσεις δεν κατέληξαν στο προσδοκώμενο από το Μαξίμου αποτέλεσμα. Ωστόσο, η κυβέρνηση δείχνει να μην το βάζει κάτω, επενδύοντας στην περίπτωση Μελισσανίδη. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει διάφορες κουβέντες, με το αφεντικό της Aegean να δείχνει σχετική απροθυμία να εμπλακεί στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Η μόνη περίπτωση που το είχε συζητήσει ήταν τότε στον Alpha, όπου, ως γνωστόν, είχαν δείξει σχετικό ενδιαφέρον οι Τσέχοι ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ. Τα δεδομένα, πλέον, έχουν αλλάξει άρδην, αφού οι τελευταίοι όχι μόνο δεν θέλουν να εμπλακούν με την τηλεόραση, αλλά διαφωνούν ακόμα και με τυχόν εμπλοκή Μελισσανίδη.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τα παραπάνω, ουδείς μπορεί να προδικάσει οποιαδήποτε εξέλιξη που αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για μία εκ των δύο τηλεοπτικών αδειών από το αφεντικό της ΑΕΚ. Και αυτό γιατί υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας που ακούει στο όνομα Μαξίμου, το οποίο πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.