Αλλεπάλληλες είναι οι επαφές τόσο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όσο και του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, με ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και διευθυντικά στελέχη που παίζουν ρόλο στον ενημερωτικό τομέα. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι από τη στιγμή που ανέκυψε το θέμα του «Μακεδονικού», οι επαφές των κυβερνητικών αξιωματούχων με τους καναλάρχες έχουν πυκνώσει. Αν και μέχρι στιγμής τον πρώτο λόγο (κυρίως) στις παρασκηνιακές επαφές με τους ιδιοκτήτες των καναλιών τον είχε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, εσχάτως τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί, με τον Αλέκο Φλαμπουράρη να έχει λάβει τη σχετική εξουσιοδότηση, προκειμένου να μιλάει με τους καναλάρχες.

Ενας από τους βασικούς λόγους που ο πρωθυπουργός προσπαθεί να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον κ. Παππά έχει να κάνει και με το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να βρει μια κοινή συνισταμένη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, που επίσης θέλει να έχει ρόλο και λόγο στις επαφές της κυβέρνησης με τους ανθρώπους των media.

Ασχέτως με τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί η πληροφορία του Secret, που θέλει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να είχε προσφάτως επαφές τόσο με το αφεντικό του Star, Γιάννη Βαρδινογιάννη, όσο και με τον ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1, Θοδωρή Κυριακού.

Την ίδια ώρα, πάνω από τρεις φορές έχει περάσει το κατώφλι του πρωθυπουργικού μεγάρου ο ιδιοκτήτης του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος έχει αναπτύξει φιλική σχέση με τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Αλέκο Φλαμπουράρη. Εκτός από τους καναλάρχες, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, την προηγούμενη εβδομάδα διέβησαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο νέος διευθυντής ειδήσεων του «Ε», Δημήτρης Μιχαλέλης, συνοδευόμενος από τον στενό συνεργάτη του, δημοσιογράφο Στράτο Μπαλή. Οι δύο λέγεται ότι είχαν συνάντηση εργασίας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος έχει πυκνώσει τις επαφές του με στελέχη και άλλων καναλιών.