Σε διατεταγµένη υπηρεσία εναντίον της Νέας ∆ηµοκρατίας συνεχίζει να βρίσκεται η εφηµερίδα «∆ηµοκρατία» του Γιάννη Φιλιππάκη, επιχειρώντας να στηρίξει έτσι την παραπαίουσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως διαµηνύουν κορυφαίοι «γαλάζιοι» κοµµατικοί παράγοντες. Στην Πειραιώς όλοι µιλούν πλέον για τον σκοτεινό ρόλο της συγκεκριµένης εφηµερίδας, η οποία από τη µία «πουλάει» δήθεν εθνικοφροσύνη µέσω του Σκοπιανού και από την άλλη επιτίθεται µε νύχια και δόντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και συνολικά στο κόµµα της αντιπολίτευσης.

Την Πέµπτη κι ενώ ο Πάνος Καµµένος προσπαθούσε να περισώσει ό,τι µπορούσε από το καταρρέον κόµµα του εξαιτίας της στάσης του στο Σκοπιανό και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα, δεν µπορούσαν να επισκεφθούν τις περιφέρειές τους λόγω των δηµόσιων αποδοκιµασιών που δέχονταν, η «∆ηµοκρατία» κυκλοφόρησε µε ένα πρωτοσέλιδο που είχε στόχευση τη Ν.∆.

«Περίεργη στροφή της Ν.∆. για το Σκοπιανό», έγραφε η εφηµερίδα του Φιλιππάκη, ισχυριζόµενη πως η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «ήξεις αφήξεις» και µιλώντας για «συνάντηση-µυστήριο µε τον Γερµανό πρέσβη».

Η απάντηση της Πειραιώς λίγες ώρες µετά την κυκλοφορία της εφηµερίδας ήταν αποκαλυπτική του ρόλου του συγκεκριµένου εντύπου: «Σε κάθε άλλη περίπτωση το σηµερινό πρωτοσέλιδο της “∆ηµοκρατίας” θα διδασκόταν ως το απόλυτο παράδειγµα fake news, αφού αποδίδει σε εισαγωγικά πράγµατα που δεν ελέχθησαν ποτέ! Οµως, πρόκειται για τη “∆ηµοκρατία” και οι πολίτες ξέρουν ότι η συγκεκριµένη εφηµερίδα απλώς εκτελεί διατεταγµένη υπηρεσία κατά της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Ειδικά τώρα που ο κυβερνητικός συνεταιρισµός, που µε τόση ζέση στηρίζουν, κλονίζεται. ∆εν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η “Αυγή” αναπαράγει τα ψέµατά τους.

Ευχόµαστε στη “∆ηµοκρατία” να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόµο. Καµία δουλειά δεν είναι ντροπή...». Στη Νέα ∆ηµοκρατία εκτιµούν ότι το επόµενο διάστηµα και όσο οι ΑΝ.ΕΛ. διαλύονται και ο ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει δηµοσκοπικά, η συγκεκριµένη εφηµερίδα θα επιχειρηθεί να χρησιµοποιηθεί ως «πέµπτη φάλαγγα» στον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Θεωρούν όµως ότι ο χοντροκοµµένος τρόπος µε τον οποίο η «∆ηµοκρατία» επιχειρεί να παίξει τα κυβερνητικά της παιχνίδια έχει γίνει πλέον σαφής και αντιληπτός από τον κόσµο που κινείται στον συγκεκριµένο πολιτικό χώρο.  

Πηγή: Secret